Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

El Soroll a la Plaça de la Llibertat de Salt: Un Crit dels Veïns al Sr. Jordi Viñas

Sr.Jordi Viñas, Alcalde de Salt,

Com vostè va dir al Plec ordinari de l’Ajuntament de Salt, del 18 de setembre, vàries vegades a un ciutadà, Sr. Viñas no sabem si no ens expliquem bé o si vostè té un problema de comprensió, perquè ja l’any 2019 publicàvem al diari un escrit i li explicàvem que el soroll no es mesura pel número de trucades sinó pel número de decibels.

Som molts veïns de la Plaça de la Llibertat de Salt, que estem molt i molt cansats pel problema de soroll que hi ha a les tardes i sobretot les nit d’estiu i que cada vegada va en augment, des de l’any 2017.

Hem visionat el vídeo d’aquest Ple i li volem manifestar públicament el nostre malestar, per les respostes que vostè dona a les preguntes formulades pel Sr. Joan Martín, portaveu del Partit Socialista de Catalunya, ja que en elles es desprèn poca empatia i poques ganes de solucionar el problema.

Les preguntes eren si són coneixedors del problema i de les queixes? I contesta que evidentment! Que des del juny apliquen mesures de prevenció! Ens agradaria que ens expliques quines mesures? Si us plau…que vivim allà i la cosa està molt pitjor!

Se li pregunta si han fet mesuraments i contesta que no, que no han fet.

I ja quan li pregunten quantes queixes tenen des del 2017, tot i que saben que es queden molt i molt curts, contesta que unes 700 i que vol dir que com que les queixes han baixat vol dir que el soroll ha millorat.

Les queixes evidentment han baixat perquè quan truquem a la Policia Local a la 1 de la matinada, a les 2 de la matinada, unes vegades ens diuen que no poden fer res, d’altres vegades ens diuen que només tenen una Patrulla i d’altres que passaran…però passen i el soroll continua.

I no compten les nostres 600 signatures recollides? Són 600 queixes! I els nostres escrits amb Registre d’entrada que no han contestat ni un?

Sr. Viñas, encara que vostè sigui un Alcalde sense dedicació, pensem que hauria de complir amb el Codi d’ètica i Bon Govern de l’Ajuntament, que en el seu punt 4.1.17 diu:

Totes les persones que integren l’Ajuntament desenvoluparan les seves funcions en base als següents principis ètics i de conducta:

Ser accessibles a tota la ciutadania en el compliment de les funcions i extremar la diligència en donar resposta a tots els escrits, les sol·licituds i les reclamacions de la ciutadania”…

Quan li diuen què s’ha fet per solucionar-ho? Contesta que la Policia Local ha fet 54 estàtiques al 2023. Això ha de ser una errada!!!…deu ser des del 2017 perquè últimament no gaires. A part fer una estàtica vol dir que el cotxe patrulla va i es planta al mig de la plaça uns minuts i marxen. Això no fa que puguem dormir. El soroll continua.

I si han sancionat algú li pregunten i contesta que amb la Unitat canina. La unitat canina ha d’anar per evitar el soroll? Deu ser per altres temes, no?

Sr. Viñas, per què ens ignora? Perquè juga a donar xifres i registres i número de trucades? Això és el de menys. L’important és que tenim un problema molt i molt greu que és NO PODER DORMIR, com la resta de veïns, COM VOSTÈ, per exemple.

A la plaça hi ha un cartell que diu: “Prohibit jugar a la pilota”. ¿Per què deixen fer partits de futbol tota la tarda, de vegades fins a 9 de manera simultània i també a altes hores de la nit, fins la matinada?

Per què permet l’oci d’unes poques persones en detriment del dret al descans de moltes altres que treballem i matinem i l’Ajuntament no protegeix?

Per què no apliquen mesures correctores?

Vostè sap que hi han Ajuntaments condemnats per no fer complir la legislació sobre aquest tema?

Li exigim mesures correctores des de ja per anant preparant el descans de l’estiu que ve. El descans és un dret que està legislat i no volem més estius com els passats. Són una autèntica tortura.

Conchita López Sánchez i veïns.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot