Dimarts, octubre 3, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

La escultura de la nena del veïnat torna a la plaça

L’Ajuntament reposa l’escultura coneguda com a “Adéu” de Salta la plaça del Veïnat

La peça disposa ara d’una ànima metàl·lica d’acer des dels peus i uns tirants al coll que reforcen l’estructura i en garanteixen la solidesa amb un reforç en la fixació al subsòl

L’Ajuntament de Salt ha reposat l’escultura coneguda com a “Adéu” a la plaça del Veïnat de l’artista Anna Manel.la.

La brigada municipal va retirar la peça el 6 de desembre immediatament després de saber de l’acte vandàlic que la va trencar en dues parts. La peça es va guardar al dipòsit municipal per a la seva conservació i es van retirar, alhora, els peus i la base de l’escultura que encara estaven enganxats al terra de la plaça.

Des de l’Àrea de Cultura han manifestat que a partir d’aquell moment es va iniciar “un complex i minuciós procés de restauració per recuperar una escultura d’alt valor patrimonial per la vila i sentimental pels veïns i veïnes de Salt”.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha explicat avui que “s’ha treballat amb la màxima celeritat per retornar-la al seu lloc i amb tota la cura i estima possible per respectar el seu aspecte original. Un cop acabat aquest procés estem molt satisfets amb el resultat final”.

El procés de restauració s’ha realitzat de la mà de l’artista qui, des del primer moment, es va oferir a col·laborar i n’ha fet el seguiment de la reparació.

La peça, que fou realitzada per Foneria Barberí l’any 1997, disposa ara d’una ànima metàl·lica d’acer des dels peus i uns tirants al coll que reforcen l’estructura i en garanteixen la solidesa amb un reforç en la fixació al subsòl.

El pressupost total de l’actuació ha estat de 992 euros.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot