L’Ajuntament de Salt treballa conjuntament amb els veïns la reforma del carrer i la plaça Pau Casals

L’Ajuntament convoca els veïns del carrer i la plaça Pau Casals, del barri del Veïnat, a la sala de plens per exposar-los el projecte inicial de reforma i escoltar les seves opinions i suggeriments.

El projecte proposa també millorar l’accessibilitat a la plaça Pau Casals que es dividiria en dues zones de joc separades per un paviment enjardinat per poder-la creuar.

“L’obra permetrà millorar la mobilitat dels vianants i solucionarà problemes d’enllumenat i de la calçada”.

L’Ajuntament de Salt va presentar ahir al vespre als veïns la proposta de projecte de millora del carrer i la plaça Pau Casals. L’objectiu de l’equip de govern és treballar la reforma conjuntament amb els veïns/es del barri i escoltant les seves opinions per incorporar-les al projecte dins de les possibilitats de la inversió, tal i com es va fer amb la reforma del carrer Llarg.

L’obra vol pacificar el trànsit del carrer que guanyaria més de mig metre de vorera i passaria a tenir una única zona d’aparcament.

El regidor d’Entorn Urbà, Àlex Barceló, va explicar que aquesta reforma respon a una “reivindicació històrica” ja que és un dels carrers “on fa més anys que no s’hi fa cap inversió a nivell municipal” i que permetrà resoldre “problemes de mobilitat i accessibilitat a les voreres, millores de l’enllumenat i de la calçada així com el soterrament dels diferents serveis”.

Des de l’àrea d’Entorn Urbà s’ha treballat una proposta amb l’objectiu principal de millorar la mobilitat dels vianants. Actualment la vorera del carrer fa només 1,10 metres d’ampla i els cotxes hi estacionen cada quinze dies a una banda del carrer.

La proposta de projecte municipal passa per ampliar els vorals, fins a un màxim d’1,75 metres, i deixar tot el carrer al mateix nivell creant una àmplia plataforma per als vianants.

Pel que fa a la plaça Pau Casals, va ser un dels temes debatuts ahir acordant finalment amb els veïns una plaça amb tanca perimetral, amb dues zones de joc i amb un espai central pavimentat que faciliti el creuament dels vianants per l’eix curt de la plaça. D’aquesta manera, segons va subratllar el regidor d’Entorn Urbà, Àlex Barceló, “volem millorar l’accessibilitat a la zona central dividint-la en dos espais sense renunciar a tenir un espai ampli de jocs per la mainada.” Un dels altres aspectes que es va acordar amb els veïns va ser el d’evitar la instal·lació de pilones deixant lliure tota l’amplada de la nova plataforma.

La licitació del projecte contempla, a més, millores a la vorera d’Enric Granados que dóna accés a la parròquia de Sant Jaume i que permetria eliminar els arbres malalts i refer la vorera.

Aquesta és una obra llargament reivindicada pels veïns i veïnes del Veïnat que han vist com la resta dels carrers del barri s’havien anat reformant, mentre que aquest s’havia anat degradant. La proposta passar per seguir pacificant el trànsit al municipi i prioritzant els vianants als vehicles a les zones residencials”, ha manifestat el regidor d’Entorn Urbà, Àlex Barceló

L’Ajuntament treballa amb la previsió d’enllestir el projecte abans de l’estiu per poder-lo licitar durant el tercer trimestre. L’obra tindrà un pressupost entorn els 450.000 euros.​

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí