Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Gran èxit del Particamp de Salt

Gran èxit del Particamp de Salt 2018

Més de 50 persones van participar al Particamp Salt d’aquest dissabte 27 de gener a l‘Ateneu Popular Coma Cros. Un espai per compartir interessos comuns, experiències i inquietuds sobre la participació juvenil, a través de l’aprenentatge col·laboratiu i horitzontal, per formar-se entre iguals i per fomentar l’aprenentatge social. Una activitat que es va organitzar amb l’Agència Catalana de la Joventut i també amb Salt Jove, l’àrea de joventut de Salt.

La gent va arribar a les 10h del matí amb alguna cara de son. Els esperava l’espai de trobada “El Teler” de l’Ateneu Popular Coma Cros preparat per la jornada. A més d’un participant el va sorprendre el lloc i es miraven l’espai tot preguntant-se com s’havia creat un entorn tan acollidor.

La dinàmica va ser senzilla: després d’un cafè i inscriure’s o corroborar assistència, l’objectiu era generar una taula plena de post-its. Es tractava d’escriure i deixar penjat al plafó el tema o inquietud que hi havia més ganes de parlar, treballar, debatre.

Tot seguit hi va haver una breu presentació del poble de Salt a càrrec del regidor de Joventut, Min Cunill; també de l’àrea de joventut de Salt i per acabar del propi projecte d’Ateneu, on es va explicar el procés de més de 5 anys de lluita per aconseguir un espai de gestió comunitària que és dels primers lluny de Barcelona.

A partir d’aquí es van crear grups de treball a partir de les inquietuds que la gent havia deixat penjades. En concret vuit grups, quatre per la primera ronda i quatre més per la segona després de la parada per esmorzar, que van ser: Participació i motivació juvenil; joves i comunitat; com arribem a la gent jove?; participació: associacions i voluntariat; gestió de conflictes; procés participatiu; metodologies participatives d’emancipació; relacions entre joves.

Els participants es van poder desplaçar a l’aula que més els va interessar per compartir experiències, coneixements o simplement opinions, contraposar-les i debatre-les. Es va fer un recull de les aportacions aprofitant l’eina Padlet, una aplicació que ve a ser un suro interactiu on penjar comentaris, aportacions, idees, propostes i en el qual es poden consultar les aportacions: padlet.com/particampsalt/

Particamp Salt 2018 ha estat el primer particamp a les comarques gironines i el cinquè a Catalunya.

Ha estat una jornada valorada molt positivament pels assistents, propiciat en part per l’espai obert que ofereix l’Ateneu, idoni per créixer des de la pròpia ciutadania, oferir empoderament popular i força per avançar com a societat en aquest cas pensant sobretot amb la joventut, una etapa sovint amb falta de comprensió i espais propis.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot