Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Inici d’un Pla Estratègic per impulsar una xarxa ciclista a Salt

L’Ajuntament impulsa la redacció del Pla Estratègic de la bicicleta de Salt per implementar una xarxa ciclista connectada a l’àrea urbana gironina

El document que ha de servir de full de ruta per fomentar la mobilitat en bicicleta està previst que estigui a punt el darrer trimestre d’aquest any 2021

La proposta preveu una xarxa principal, complementada amb una xarxa complementària, carrils supramunicipals i oferta d’aparcaments per a bicicletes

L’Ajuntament de Salt ha encarregat la redacció del Pla Estratègic per impulsar una xarxa ciclista que fomenti la mobilitat en bicicleta per al municipi i que, al mateix temps, estigui connectada amb l’àrea urbana gironina. Es preveu que durant el darrer trimestre d’aquest any 2021 ja estigui enllestit el document.

En aquests moments, la consultora MCRIT SL, especialitzada en plans i estudis de mobilitat urbana i encarregada de dur a terme Pla Estratègic de la bicicleta de Salt, està duent a terme la fase de recollida d’informació i d’anàlisi de les deficiències i potencialitats de les xarxes existents per, posteriorment, redactar el Pla Estratègic que ha de ser el full de ruta que inclogui les accions a executar.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “som conscients que estem davant un repte que per les característiques urbanes de Salt ens obligarà a dur a terme canvis importants, però estem convençuts que apostar per una mobilitat més sostenible és el camí”.

Es preveu que es defineixi una xarxa principal que estarà complementada amb una xarxa complementària al mateix temps que es recolliran els carrils supramunicipals així com una oferta d’aparcaments per a bicicletes per afavorir la seva implantació.

Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Anna Fusté, afegeix que “apostem per fomentar una mobilitat urbana més sostenible on la bicicleta hi jugui un paper fonamental i, per aquest motiu, ens cal aquesta diagnosi i posterior planificació per impulsar una xarxa ciclista potent i que connecti amb els municipis veïns”.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot