Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

L’Ajuntament de Salt fomenta la rehabilitació dels blocs de pisos

L’Ajuntament de Salt fomenta la rehabilitació dels blocs de pisos amb una nova convocatòria de subvencions a comunitats

Les ajudes prioritzaran les mesures per millorar la seguretat, informes ITE i millores d’instal·lacions interiorsn

El pressupost anual per a ajudes a comunitats és de 130.000€

L’Ajuntament de Salt treballa per fomentar la rehabilitació dels blocs de pisos plurifamiliars que tenen mancances en espais comuns a causa de la manca de manteniment i per l’envelliment dels edificis. 

Des de l’àrea d’Habitatge s’han aprovat les bases de les noves subvencions de rehabilitació i adequació dels elements comuns en edificis plurifamiliars inclouen la redacció d’informes ITE (Inspecció Tècnica d’Edificacions), millores en temes relacionats amb la seguretat i la millora de les instal·lacions comunitàries i manteniment dels interiors dels blocs.

Les comunitats que poden concórrer en aquesta convocatòria són els d’edificis plurifamiliars destinats a ús predominantment residencial, i les agrupacions de comunitats “macrocomunitats”, de tota la ciutat. Les bases per a les subvencions així com la convocatòria es publicaran al BOP i la previsió és que el termini per poder presentar les sol·licituds s’obri a principis d’agost. 

El regidor d’Acció Social i Habitatge, Ferran Burch ha manifestat que “cal seguir fomentant polítiques d’habitatge per mantenir els espais comuns en els blocs d’habitatges en les degudes condicions de seguretat, i salubritat”. 

“Un nombre important de comunitats, especialment a la zona centre, es troben amb dificultats per fer front a aquests treballs de manteniment dels edificis comunitaris, així com les inspeccions tècniques dels edificis. L’objectiu d’aquesta nova convocatòria és millorar la seguretat i les condicions de les comunitats”, ha afegit el regidor.. 

En concret per a aquest any 2018, l’Ajuntament ha pressupostat 130.000 € per a ajudes a comunitats, tal i com ja va fer l’any passat.

Els formularis i altres documents normalitzats es podran obtenir a la pàgina web de l’Ajuntament de Salt i/o a l’Oficina Local d’Habitatge (c/ Dr. Ferran, 7), que serà el departament encarregat de donar la informació i assessorament necessaris als interessats.

Les actuacions subvencionables s’hauran de finalitzar abans del 30 de novembre d’aquest any.

La darrera convocatòria d’ajuts a comunitaris d’aquest any impulsada per l’Ajuntament de Salt estava destinada a la instal·lació de càmeres de seguretat i portes a les sales de comptadors d’aigua i llum, amb un pressupost superior als 64.000€. Finalment, un total de 73 comunitats de veïns i veïnes de la ciutat s’hi han beneficiat.

Per l’alcalde de Salt, Jordi Viñas “Cal seguir ajudant a les comunitats per garantir la qualitat de vida de tots els Saltencs

Latest Posts

spot_img

un xic de tot