Salut atén els requeriments de l’Ajuntament de Salt i insta a realitzar una neteja de tota la via pública per garantir la protecció dels veïns i veïnes

El consistori ha donat un termini de 24 hores a la concessionària (FCC Medio Ambiente) perquè comenci aquesta neteja exhaustiva 

Si en aquest termini no s’inicia aquest servei, l’Ajuntament ja té a punt un dispositiu propi 

Des del departament de Treball s’ha informat que aquest migdia s’ha convocat una nova  taula de mediació amb les dues parts implicades en el conflicte laboral, empresa i  treballadors 

El departament de Salut de la Generalitat ha atès al requeriment de l’Ajuntament de Salt per  tal de permetre les mesures oportunes davant la situació d’insalubritat en la qual es troba el  municipi després de 21 dies de vaga del servei de neteja viària i recollida d’escombraries de  la ciutat. Concretament, l’informe de Salut estableix que: 

“Per tal de garantir la protecció de la salut dels i de les ciutadanes és necessari que, el més aviat possible, es procedeixi a una higiene adequada de la via pública, amb  una recollida d’escombraries i una neteja dels carrers i els espais públics afectats”. 

L’Ajuntament ha donat un termini de 24 hores a l’empresa concessionària (FCC Medio  Ambiente) perquè atengui el requeriment de la Generalitat i iniciï la neteja. Si aquest servei  no es duu a terme, l’administració local ja té a punt un dispositiu propi. 

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha explicat que “des del primer dia, per garantir el  compliment dels serveis mínims decretats per Treball i protegir els drets dels nostres  veïns i veïnes estem realitzant auditories mediambientals, sanitàries i policials”. 

En aquesta línia, Viñas afegeix que “tota aquesta documentació ja va ser utilitzada per  Treball per emetre un primer informe on aclaria els serveis mínims i va permetre  començar a solucionar la problemàtica de salut pública que s’estava generant. Com la  brossa acumulada després de quinze dies d’incompliments i els treballs que  l’empresa està realitzant per posar-se al dia no són suficients, hem demanat un nou  informe a la Generalitat i se’ns ha traslladat una resposta on s’insta a una neteja  immediata i exhaustiva de la xarxa viària, requeriment que ja té l’empresa”. 

D’altra banda, el departament de Treball ha informat que aquest migdia s’ha convocat una  nova taula de mediació. Viñas exigeix que les dues parts implicades en el conflicte laboral,  empresa i treballadors, “no s’aixequin de la taula fins que arribin a acord, amb  propostes justes i assumibles per a tothom”.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí