Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

L’Ajuntament de Salt aprova una moció per a la incorporació de clàusules socials en la contractació de l’administració pública local a proposta del grup municipal «Canviem Salt»

«Canviem Salt» va proposar la moció per la incorporació de clàusules socials en la contractació de l’administració publica al ple del passat dilluns 24 d’octubre i va ser aprovada.

– La moció representa la creació d’unes bases que estableixin els criteris socials i ambientals que s’han de complir en la contractació pública de l’Ajuntament de Salt i la incorporació d’aquests criteris en aquells contractes que es trobin en fase de licitació per a sortir a concurs públic.

El ple de l’Ajuntament de Salt va aprovar el passat dilluns 24 d’octubre una moció per a la incorporació de clàusules socials en la contractació de l’administració pública local a proposta el grup municipal «Canviem Salt».

La moció aprovada considera necessari i urgent que les empreses adjudicatàries de serveis que es presten des de l’Ajuntament de Salt segueixin uns criteris clars de sostenibilitat ambiental i unes condicions laborals justes, amb unes clàusules socials establertes en la contractació. A l’actualitat existeix un ampli marc normatiu i legal de referència que facilita l’impuls a la incorporació d’aquestes clàusules socials en la contractació de l’administració publica local i la fa possible.

El regidor de Salt, i portaveu del grup, Wilder Palacio manifesta que «l’aplicació de les clàusules socials és important perquè mostra un canvi de cultura en les contractacions públiques, posant en rellevància la qualitat abans que la quantitat, i prioritzant l’impacte socials i ambiental per sobre de l’únic criteri dels diners».

Els acords contemplen l’inici de l’elaboració d’unes bases que estableixin els criteris socials i ambientals que s’han de complir en la contractació pública de l’Ajuntament de Salt, i la incorporació, en base a les competències de l’Ajuntament de Salt, d’aquests criteris en aquells contractes que es troben en fase de licitació del corresponent concurs públic.

La inclusió d’aspectes de política social, ètica i mediambiental en els processos de contractació pública contribueixin indirectament al desenvolupament de polítiques d’interès general. En Wilder Palacio continua manifestant que “la contractació és fer política, i la contractació pública que inclou clàusules socials és fer una bona política per tothom i per l’interès comú”.

Algunes administracions locals han començat a incorporar aspectes socials en la seva contractació, les administració més propera a la ciutadania, i en el marc de les accions públiques de foment de l’ocupació, de les accions positives de gènere o de les accions positives per a persones que integren algun dels col·lectius més desfavorits.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot