Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

L’Arxiu Municipal de Salt se suma a la campanya #ArxivemelMoment

La societat té la idea que els arxius sempre han estat per preservar el patrimoni documental del passat, però això no és ben bé així. Avui en dia els arxius són institucions que també han de preservar i construir el patrimoni documental del futur.

Per aquest motiu l’Arxiu Municipal de Salt es va sumar el passat mes de setembre a la campanya instada per l’Associació d’Arxivers i Gestors Documentals de Catalunya #ArxivemelMoment mitjançant la qual es demana a la ciutadania l’aportació a l’arxiu de testimonis, que documentin i preservin evidències sobre el moviment social i polític que viu Catalunya.

Els materials, relats i documents, que poden ser tant analògics com digitals i de qualsevol signe polític o social, han de fer referència als esdeveniments viscuts al municipi de Salt o per entitats o persones saltenques. Tot i que la cessió es pot fer de forma anònima, és demana que es facilitin nom i cognoms, data i ubicació del contingut per tal de poder-ho contextualitzar acuradament.

Fins a la data, l’Arxiu Municipal de Salt han recollir més de 200 testimonis entre fotografies, vídeos i piulades a les xarxes socials. En aquest darrer sentit es recorda que les xarxes socials (Twitter, Facebook, Youtube, Instagram, etc.) no ofereixen garanties de preservació permanent ni d’accés futur, ja que pertanyen a companyies privades que, d’acord amb la seva política empresarial, poden eliminar-los quan ho creguin convenient.  ​

 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot