Els joves reduiran el trajecte que feien fins ara de 45 a 25 minuts i evitaran el transbord que han de fer actualment fins a Montilivi.

 

Des de l’àrea de Mobilitat s’ha treballat per respondre a una demanda històrica que permetrà a més connectar amb diversos barris de Girona.

 

L’Ajuntament complementarà la mesura amb una reducció del cost de la T-10 en un 60% aproximadament per primera vegada als joves empadronats. L’abonament, que actualment costa  10,70€, passarà a valer 4,5€.

 

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Salt, va exposar a La Taula de la Mobilitat del passat dilluns dia 26 de Març que la nova línia L9 d’autobús unirà directament la vila amb els barris de l’Eixample, Sant Narcís, Santa Eugènia, així com al campus universitari de la UdG. Està previst que la nova línia entri en funcionament a partir del mes  d’octubre. La línea complementarà també la conexió de Girona amb l´Hospital Santa Caterina i la zona comercial de l’Espai Gironès.

 

Des de l’àrea de Mobilitat s’ha treballat intensament durant els darrers mesos per tal de respondre a una demanda històrica dels joves de la vila. La L9 permetrà reduir el trajecte que comunica amb el campus de la UdG, que fins ara era de 45 minuts, a només 25 amb la implantació de la nova línia.

 

El recorregut, que s’ha treballat conjuntament amb l’Ajuntament de Girona i l’ATM, serà el de l’antic ferrocarril d’Olot a Girona. I, en concret, passarà pel passeig dels Països Catalans, passeig d’Olot, carrer Emili Grahit i, a partir d’aquí, pujarà cap al campus universitari de la UdG.

 

“Hem treballat per resoldre una demanada lògica i justa. Els joves de Salt han de poder anar directament al campus de Montilivi”, ha manifestat el regidor de Mobilitat, Toni Vidal.

 

La mesura, a més, es complementa amb una nova aposta de l’equip de govern de l’Ajuntament de Salt per tal de fomentar el transport públic entre els joves de la vila amb una bonificació de més d’un 60% per les targetes T-10.

 

D’aquesta manera les T-10, que actualment costen 10,70€, passaran a valer 4,5€. Actualment un jove destinava 428 euros anuals a transport públic i, amb aquesta mesura, passarà a gastar-ne entre 160 i 180€ a l’any.

 

Els beneficiaris d’aquesta bonificació seran els joves de 16 a 25 anys que estiguin empadronats a Salt i que realitzin a Girona estudis post obligatoris.

 

El regidor, Toni Vidal, ha concretat que la bonificació, que beneficiarà a més de 400 joves de la vila, es posarà en funcionament “abans que acabi el present curs escolar”.

 

Aquesta mesura és un dels objectius que es fixa el Pla Local de Joventut i és també un dels objectius de la legislatura, que passa per fomentar l’ús del transport públic, ha conclòs el regidor de Mobilitat, Toni Vidal.

 

La venta d’aquests abonaments es farà a través de l’oficina de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Salt, ubicada al carrer Major número 164 una vegada tancat el conveni amb ATM per a la venda dels tiquets.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí