Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

La Fira de la Flor i el Planter de Salt celebra el seu desè aniversari el pròxim vuit d’abril

Salt celebrarà el 8 d’abril la 10ª edició de la Fira de la Flor i el Planter al Parc Monar amb una programació renovada amb l’objectiu d’esdevenir un aparador per al sector i aportar les eines per seguir treballant per la sostenibilitat dels horts i camps, així com de l’entorn natural de la vila.

Una trentena d’expositors ompliran el Parc Monar durant tot el matí de diumenge, 8 d’abril, amb planter de Salt i ecològic, fruiters, flors, llavors, plantes medicinals, plantes aromàtiques, cosmètica natural i eines del camp.
A més, pel públic familiar es faran tallers infantils per descobrir petits insectes, activitats familiars educatives noves com la visita guiada a per conèixer, de manera molt lúdica, el patrimoni natural de les Deveses de Salt i tallers per a professionals, d’extractes naturals per l’horta ecològica i d’esqueixos de plantes aromàtiques.

Com a novetat, amb el suport de l’Ateneu Popular de la Coma Cros, enguany s’ha programat una matinal d’intercanvi de llavors. Un mètode ancestral que permet seleccionar i conservar aquelles llavors que donaran unes plantes sanes i que ajudaran a mantenir un ecosistema equilibrat i divers.

Complementa la fira, el divendres 6 d’abril, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la jornada tècnica per a estudiants i professionals del sector titulada Com fomentar la biodiversitat per tenir un hort sa, a càrrec de Gisela Mir i Mark Biffen, dissenyadors de Permacultura i creadors del projecte Phoenicurus. La jornada està orientada a oferir les eines i els coneixements per treballar per un ecosistema equilibrat i que permeti reduir la presència de plagues, malures i facilitar la pol·linització dels nostres cultius.

ProgramaFiraPlanter_2018_digital

El dissabte dia 7, a les 17h, es podrà fer una passejada per l’entorn natural de Salt, hortes i Deveses, que porta per títol Descoberta de l’entorn des d’un punt de vista integrador.

La Fira compta també, un any més, amb la participació dels comerços i els restaurants de la vila. Del 3 al 8 d’abril se celebrarà el Concurs d’aparadors amb la participació de 32 comerços locals que aportaran la seva llavor decorant els seus espais amb idees originals. I, a més, 13 restaurants de la vila participaran a la setmana gastronòmica El plat a l’horta on el protagonista serà el producte de proximitat.

  • La jornada incorpora noves activitats com l’intercanvi de llavors i visites guiades per les Deveses de Salt.
  • Un total de 13 restaurants participaran del 3 al 8 d’abril a la Setmana Gastronòmica “el Plat de l’horta”.
  • Més de 30 comerços s’han adherit al Concurs d’Aparadors que se celebrarà del 2 al 8 d’abril.
  • La Fira impulsa la seva aposta per fomentar la biodiversitat dels horts i camps de conreu i l’entorn natural de la vila.

[+] més informació

Latest Posts

spot_img

un xic de tot