Dimarts, maig 21, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

L’Ateneu celebra un any de gestió comunitària a Salt

L’Ateneu celebra un any de gestió comunitària amb més de 270 hores de programació

L’Ateneu Coma Cros de Salt ha presentat la memòria del primer any fent un balanç molt positiu dels primers mesos d’activitat d’aquest projecte. L’Ateneu ha comptabilitzat un total de 276,5 hores de programació en cursos i tallers que només han estat possible gràcies a més 250h de gestió comunitària. Si multipliquem aquestes hores col·lectives de treball, per les persones que hi han estat presents, estem parlant de més de 3000 hores d’implicació ciutadana al projecte.

El primer espai de gestió comunitària de les comarques gironines celebra el primer aniversari i dins els actes de celebració s’ha presentat la memòria d’activitats del primer any. En total s’hi han programat 276,5 hores de programació. Un total de 22 activitats d’organització pròpia, 10 activitats en coproducció i s’han comptabilitzat més de 650 hores en cessió d’espais, reunions i activitats associatives, havent-hi passat al voltant de 3.000 usuaris.

 

L’Ateneu ha acollit activitats tan diverses com: concert Mazoni, teatre, espectacle de titelles + taller, cinefòrums, exposicions, jornades de participació juvenil a nivell provincial (Particamp), tallers costura bàsica, lindy hop i cursos d’alfabetització digital i bàsica, o espai Converses en femení plural etc.

Destaca especialment l’espai de trobada El Teler, condicionat a través d’un dels tallers de l’Ateneu portat a terme pel col·lectiu Nòmada i voluntaris, que ha generat un espai escènic que obre un nou punt cultural a la vila de Salt.

Memòria 2017

presentacio-memoria-ateneu-comacros-salt

Tenint en compte que la Federació d’Entitats Socioculturals de Salt va guanyar el concurs per la dinamització i programació el febrer del 2017 i que fins abril no es va començar l’activitat, el balanç és molt positiu tot i que es pretén arribar encara a més població els pròxims cursos i així ampliar les persones i entitats implicades en el projecte.

Aquest primer any reafirma aquest espai com a servei públic i un lloc necessari per a la població. S’ha donat especial col·laboració també amb diversos ens administratius, fins al punt d’assumir algunes activitats de caire institucional, com les generades la setmana contra la violència masclista, re-activat (programa del Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt).

Per tot plegat, es reafirma la necessitat de reforçar aquest projecte a través de més recursos o personal, ja que la dotació prevista i el caràcter legal del concurs limita molt la possibilitat d’avançar en aquesta línia. La dotació econòmica del contracte de l’Ateneu vindria a ser al voltant d’un 10% dels recursos que es destinen a un centre cívic. Per tant només s’explica a través de la gestió comunitària, i per tant la implicació i participació de la ciutadania, que hagi estat possible l’activitat generada aquest primer any d’Ateneu.

Activitats per l’aniversari i altres novetats:

Per celebrar l’aniversari l’Ateneu organitza un sopar comunitari popular el divendres amb concert del grup Ajiako Cubano i dj merey. Dissabte espectacle familiar: La Múcirka Clácirka Cia sonriexnarices.

L’Ateneu estarà present a la Fira de la flor i el Planter aquest diumenge a través de la comissió pagesa, de nova creació, que organitza una matinal d’intercanvi de llavors, que és una de les activitats destacades i novetat enguany de la fira.

Per acabar, aprofitant l’aniversari, l’Ateneu anuncia la posada a la venda a través de la web (ateneucomacros.cat) les entrades d’Ovidi 4 –Cuidem-nos- espectacle poètico-musical en homenatge a Ovidi Montllor que es durà a terme el 26 de maig a les 19h al Canal.

#FemAteneuSalt

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot