Les Loles (1992)

Josep M. Corominas

Carrer Àngel Guimerà / carrer Pacheco
Homenatge a la vida tranquil·la d’un Salt ja inexistent, amb la gent parant la fresca i fent la xerrada.
Una de les Dolors era la mare de Pere Casellas i Casals, propietari del solar. L’altra Dolors era la mare de Pere Vila i Vilahur, delineant projectista (arquitecte) de l’obra, i qui va tenir la idea d’aixecar un edifici i una escultura que portés el nom de les seves mares.

Josep M. Coromines Xargay. Salt, 1947

Nascut a Salt, resideix a Santa Eugènia. Mestre prejubilat des del 2007, ha exercit 40 anys, primer a Taialà (1970 al 1986) i després al Montfalgars des del 1986 fins al 2007. Des del 2000, a més, va ser el secretari d’aquest CEIP.

Escultor de Les Loles, pintor, ha fet també gravats, murals i il·lustracions.

1 COMENTARI

  1. […] Monument a les Loles. Autor Josep Mª Coromines (1990). Escultura de dues dones assegudes elaborada amb pedra artificial. Està situada damunt d’un jardinet. Es coneix per aquest nom perquè representa a dues senyores que portaven per nom Dolors. Dolors Casals, era la mare de Pere Casellas, i Dolors Vilahir, la mare de Pere Vila, responsables de l’edifici al costat d’on està situada l’obra. El primer era el propietari del solar, el segon l’arquitecte. Podeu trobar més informació aquí. […]

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí