Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Nens i joves planten 50 arbres a l’Espai Gironès contra la crisi climàtica

La campanya, que es du a terme fins el 5 de gener, ha inclòs un innovador concurs de solucions als desafiaments de la crisi climàtica

Ha guanyat un proposta per fer carcasses sostenibles per a mòbils i una per desenvolupar un motor amb base d’hidrogen per crear energia neta 

L’innovador concurs de solucions als desafiaments del canvi climàtic adreçat a nois i noies d’entre 9 i 16 anys i la plantada de 50 arbres més a les rotondes del pàrquing de l’Espai Gironès ha estat un gran èxit. Dissabte les persones que han impulsat les millors solucions van poder assistir a l’Acadèmia Plant-for-the-Planet, una activitat que estava programada en el marc de la campanya i van rebre formació i diplomes d’Ambaixadors per a la Justícia Climàtica per part de Plant-for-the-Planet a Girona. Les propostes guanyadores són les de l’equip dels més petits (9 a 12 anys) que desenvoluparan un projecte de carcasses sostenibles  per a mòbils i també la idea d’Eloi Tugues, un noi de Banyoles que ha proposat impulsar un motor amb base d’hidrogen per crear energia neta. Aquesta idea serà desenvolupada per l’equip de juniors. Els guanyadors tindran una beca per desenvolupar el seu projecte ambiental a l’Epic Kids Lab, una escola de nens de 5 a 17 anys que compta amb un programa basat en l’emprenedoria.

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès  “Temps per al planeta. Més temps a l’Espai, més arbres a la terra”, que es du a terme fins el 5 de gener, se centra en la crisi climàtica i en la necessitat d’impulsar accions que redueixin els efectes que s’estan produint  en el medi ambient com a conseqüència de l’escalfament del planeta. 

La iniciativa es fa en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet, que pretén conscienciar nens i adults sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia climàtica global. L’organització treballa per plantar arbres i considera que aquesta és una acció pràctica i simbòlica en els esforços per reduir els efectes del canvi climàtic. Per aquest motiu, l’objectiu de la campanya d’enguany de l’Espai Gironès és fer una gran plantada d’arbres a Salt.

En aquesta ocasió es compta amb dos padrins: l’escriptor i periodista Martí Gironell, i el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez.

Un gran rellotge de sorra per sumar temps per al planeta

Un gran rellotge  de sorra, de més de quatre metres d’alçada, és l’eix central de la campanya. Totes les persones que hi vulguin participar només han de dirigir-se al punt d’informació que s’ha habilitat a l’estand de la campanya on els donen tota la informació; un cop allà, han de donar les seves dades.  Tots els participants poden col·locar boles de cel·lulosa pintades de color de sorra fins omplir el marcador del rellotge. Quantes més boles de cel·lulosa hi hagi més gran serà el donatiu per a la gran plantada d’arbres que es durà a terme la propera primavera a Salt. 

L’Espai Petits, amb el medi ambient

Com a novetat,  aquest any, les activitats de la zona exclusiva per a infants, l’Espai Petits, estan en consonància amb la filosofia de la campanya i també se centren en la lluita contra el canvi climàtic. Així, del 6 al 8 de desembre es van sembrar llavors; i el 27 de desembre (de 17:30 a 20h), 28 i 29 de desembre ( de les 11:30 a les 14:30 i de les 17:30 a les 20h)  es plantaran desitjos al test nadalenc amb paper plantable. També hi haurà activitats de decoració nadalenca i targetes, de preparació de postres i de centelleig de bombolles, entre d’altres.

A més a més, aquest any el Tió caga llavors per plantar  (els dies 20, 21, 22 i 23 de desembre,  de les 18h a les 20h) i el 24 de desembre (de les 11:30h a les 13:30h). Es podran portar cartes als carters reials del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener (de les 17:30h a les 20h); i els dies 31 de desembre i 5 de gener (de les 11:30h a les 14h). 

D’altra banda, el diumenge 15 de desembre, es van dur a terme actuacions a benefici de la Marató de TV3.

I el dijous 2 de gener (de les 10h a les 14 i de les 16h a les 20h) s’ha programat una jornada de donació de sang al pàrquing exterior del Centre Comercial. 

El desenvolupament de la campanya es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web www.espaigirones.com  i s’hi podrà participar amb l’etiqueta #espaifortheplanet 

Compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient

L’Espai Gironès fa temps que treballa a favor de la sostenibilitat i el medi ambient. Recentment el Centre Comercial ha obtingut el Certificat d’Eficiència Energètica Classe A per a edificis ja existents, atorgat per l’Institut Català d’Energia de la Generalitat, un fet que crea una gran satisfacció tenint en compte, a més, que es tracta d’un edifici construït el 2005 i, per tant, amb una normativa anterior al nou Codi Tècnic d’Edificació. 

Novena campanya solidària

Les anteriors campanyes que ha dut a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra l’Alzheimer; a recollir temps per ajudar a les persones que ho necessiten;  a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social; a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef. 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot