Dimarts, octubre 3, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

El PSC de salt exigeix un pla estratègic amb una inversió de 500.000 € per lluitar contra l'atur

El PSC de salt exigeix un pla estratègic amb una inversió de 500.000 € per lluitar contra l’atur per aprovar el pressupost d’erc i ips

Els socialistes reclamen també concretar les etapes pel desenvolupament comercial del sector sud, aprovat en una consulta popular, per tirar endavant els comptes de 2017

El PSC condiciona el seu suport als pressupostos municipals per al 2017 a que el govern d’ERC i IpS presentin un pla estratègic per fer front al problema de l’atur a Salt, amb una inversió mínima de 500.000 € i un pla d’etapes que permeti el desenvolupament ràpid del sectors comercials del sector sud.

Els socialistes recorden que el febrer de 2016 ja va donar suport als pressupostos municipals a canvi d’un seguit de contraprestacions per lluitar contra els tres principals problemes de Salt: atur, habitatge i pobresa. «Tant en l’acord de governabilitat, com en l’acord pels pressupostos del 2016, els tres grups municipals (ERC, PSC i IpS), vam identificar que aquest tres eren els principals problemes de Salt », assenyalen.  Ha passat un any i el diagnòstic segueix vigent com indiquen les recents informacions que situen Salt com un dels municipis amb més atur i amb més risc de pobresa a la província. «Lamentablement, el govern segueix sense donar resposta», afirmen.

Per lluitar contra l’atur, el PSC en l’acord dels  pressupostos del any 2016, va incloure un estudi per de determinar quin era el perfil d’aturat de Salt i permetre dissenyar un pla estratègic i de millora de l’accés al treball dels saltencs aturats.

«Ha passat un any d’aquest acord, i el govern municipal (ERC + IpS), entre d’altres incompliments, ha considerat que aquest estudi no era necessari perquè ja coneixien quin era el perfil d’aturat. Malgrat afirmar que coneixen el perfil, no han presentat un pla estratègic amb les línees de treball a aplicar. Tot plegat demostra la falta d’interès i d’actuació del l’equip de govern respecte de la lluita contra l’atur», assenyalen.

                                  

L’incompliment per desenvolupar el sector sud

L’altre gran acord per l’aprovació dels pressupostos per l’any 2016 fou la celebració d’una consulta popular per al desenvolupament del sector sud del nostre municipi, amb el conseqüent objectiu de crear les condicions per la generació d’activitat econòmica i llocs de treball associats. La consulta popular es va celebrar finalment el passat 24 de setembre amb la participació de quasi 5000 saltencs i saltenques i on el SI al desenvolupament del sector sud va tenir un resultat de quasi el 98%.

«Han passat quatre mesos des de la celebració de la consulta i encara no hi ha hagut cap moviment per part de l’equip de govern per tal de desenvolupar aquest sector», adverteixen. Els socialistes recorden que «només ha estat a instàncies de PSC i CIU que s’ha aprovat una moció municipal per la creació d’una comissió per impulsar i fer el seguiment. Una comissió que fins a la data el govern només l’ha constituït sense haver-la convocat ni reunit en cap ocasió», denuncien.

Una vegada més el PSC constata que les desavinences dins de l’equip de govern mostren un Ajuntament que està llastrat per un grup municipal contrari al desenvolupament del sector sud, malgrat que els ciutadans de Salt es van mostrar majoritàriament a favor de tirar endavant el projecte.

En conclusió, ens trobem davant d’un equip de govern (ERC+IpS) que són totalment inactius davant el principal problema de Salt què és l’atur i que després d’un any s’han demostrat que la desavinença interna en el desenvolupament del sector sud, només fa perdre posicions a Salt per aconseguir generació d’activitat econòmica i que reverteixi la tendència de l’atur. «Per això, exigim mesures reals i concretes si volen comptar amb el nostre vot per aprovar el pressupost», remarquen. Una proposta concreta és que el pressupost municipal destini 500.000 € en un pla de lluita contra l’atur.

PSC Salt

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot