Dijous, maig 30, 2024
spot_imgspot_img

La Última

El psc manté el «no» als pressupostos de salt perquè erc i ips-cup no afronten el problema de l'atur

Els socialistes veuen insuficients per ajudar la gent sense feina a Salt destinar 106.000 euros

El PSC de Salt ha anunciat que les negociacions amb el govern d’ERC i IPS-CUP no van per bon camí i que manté el seu vot negatiu per aprovar els pressupostos. La proposta del PSC era invertir 500.000 € a l’àrea de promoció econòmica, un pla estratègic per fer front al greu problema de l’atur, i un pla d’etapes per desenvolupar el sector sud.

Segons ha confirmat el mateix grup socialista de Salt «des que el passat mes de gener el PSC anunciés quins eren els seus condicionants a l’hora d’aprovar els pressupostos, ha passat un mes amb nombroses negociacions sense que un pacte pels pressupostos sigui possible per ara». Segons expliquen «dels 500.000 € que reclamàvem per l’àrea de promoció econòmica per l’any 2017 per tal de fer front al problema de l’atur a Salt, el govern d’ERC i IPS-CUP ofereix 106.000 € pel 2017, 153.000 € pel 2018 i 197.000 € pel 2019». En total, en tres anys sumen 456.000 euros, «una quantitat insuficient» quan només en un any haurien d’invertir aquesta quantitat per afrontar els problemes de manera decidida. Els socialistes remarquen que «la quantitat més important que es preveu invertir és ja durant l’any 2019, un any d’eleccions municipals, amb les incerteses que això suposa i sense el compromís que un nou equip de govern tingui la mateixa prioritat», lamenta el PSC.

En referència al pla estratègic, els socialistes admeten que el govern els va facilitar un document de diagnosi molt bàsic on veuen tres conclusions. «No es diu res sobre l’atur juvenil, i l’equip de govern admet que aquesta no és una preocupació; es reconeix que hi ha moltes persones en situació d’atur i amb baixos o inexistents nivells formatius i el més greu és que les tres quartes parts de les persones aturades no reben cap tipus de prestació o ajut econòmic», concreten des del PSC.

Els socialistes consideren que el fet que s’afirmi que «l’atur juvenil és poc important a Salt, ja demostra que aquest estudi era del tot necessari perquè creiem que hi ha molt atur ocult entre els nostres joves, i no s’ha fet res per tal d’aflorar-lo o bé conèixer el perfil d’aquest aturat».

A més, els socialistes es mostren sorpresos que l’única proposta innovadora és adequar espais per dues aules on s’impartirà formació professionalitzadora, malgrat que el perfil de l’aturat a Salt no sap llegir o escriure o amb prou feines i tres quartes parts de les persones aturades no reben cap tipus de prestació o ajut econòmic, no es fa cap proposta per revertir aquesta situació. «Per fer una formació professionalitzadora es necessita un nivell mínim, saber llegir i escriure almenys, i si els qui han d’accedir a aquesta formació no el tenen, no podran fer aquest tipus de curs», lamenten. Tot i que trobem interessant la Taula de Formació i Laboral (FiL), tampoc hi ha cap proposta de treball conjunt amb el Consorci de Benestar Social Gironès Salt per tal de fer front al fet que tres quartes parts dels aturats no cobrin cap tipus de prestació.

En conjunt, pel que fa a les polítiques d’atur, els socialistes creuen que «hi ha una manca de projecte de futur, ni de cap tipus d’innovació o cerca de finançament fora de l’ajuntament per fer coses noves».

 

El desenvolupament urbanístic per l’IKEA i el Trueta

Quant al pla d’etapes pel desenvolupament del sector sud, el PSC creu que se’ls ha facilitat «un document merament tècnic i on encara no hi ha cap tipus de proposta comunicativa per tal de fer visible el desenvolupament del sector sud», que permetria l’arribada de l’IKEA i la cessió de terrenys per la ubicació del futur nou Hospital Trueta.

Malgrat que mantenen el seu vot negatiu, els socialistes es mostren dispostos a «escoltar les noves propostes per canviar el nostre vot» perquè consideren que «si hi ha voluntat de resoldre el problema de l’atur a Salt, sempre hi ha temps per negociar».

 

PSC Salt

Latest Posts

spot_img

un xic de tot