Dimarts, octubre 3, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Els participants en el projecte singulars milloren diversos indrets de Salt, mentre es formen fent feines de jardineria

El proper 9 d’agost acabaran el període de formació

Els participants en el projecte Singulars centrat en el sector de jardineria i forestal. “Fes el Salt a l’Ocupació, Forma’t i crea cooperativa” fan les pràctiques de les formacions treballant en diversos espais de Salt, que necessitaven millores. El projecte Singulars és un projecte d’auto-ocupació associada que incentiva la creació de cooperatives, fomentant l’economia social i solidària al municipi de Salt, que impulsa l’Espai Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Salt.

Les darreres setmanes han treballat en l’enjardinament del parc de Les Bernardes, i de la Plaça Catalunya, desbrossant parcel·les  i camins de les deveses de Salt, adequant l’Espai Cigonya i realitzant tales puntuals de pollancres morts al Pla dels Sots per tal de practicar in situ les tècniques forestals apreses.

Inicialment es van interessar en el projecte 35 persones de les que 10 van ser seleccionades per poder completar la formació. Els participants realitzen 5 hores de formació tècnica de dilluns a dijous. Els divendres dediquen les sessions al coneixement, dinàmiques i treball cooperatiu. Les formacions tècniques i pràctiques de jardineria i forestal es fan amb un formador especialitzat i amb l’equipament i la maquinària apropiada.

Els divendres, en les sessions de formació en treball cooperatiu, han pogut conèixer els recursos que tenen a disposició per a crear i consolidar cooperativa, han conegut de primera mà d’altres iniciatives cooperatives del territori i els han visitat in situ, és el cas per exemple de SUNO, Idària, i Bosquerols. Estan en ple procés de realització del pla d’empresa i de conèixer les inversions necessàries i plantejar-se el pla d’accions per a la posada en funcionament del seus projectes de base cooperativa.

En les properes setmanes s’enllestiran els projectes de jardineria iniciats i es duran a terme visites acompanyats del tècnic formador: una a parcs i jardins de Girona acompanyats, visitaran un jardí botànic i també a un gran proveïdor de planta de jardí.

El curs es planteja com una formació intensiva i activa, amb un clar objectiu: capacitar als participants del curs per a la planificació i realització de treballs bàsics de jardineria i forestals però des de la perspectiva del treball cooperatiu. Doncs es pretén que d’entre els participants del curs en sorgeixi almenys una iniciativa cooperativa, ja sigui fundada entre els mateixos participants del curs o bé amb d’altres persones externes amb capacitats complementàries. Al finalitzar el curs, a partir del 9 d’agost, s’atorgaran els informes d’aprofitament. Des de l’EMO de Salt s’oferirà un acompanyament als participants que vulguin fundar una cooperativa amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines i SECOT Girona.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot