Dilluns, octubre 2, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Salut reduirà la quarantena a 10 dies i proposarà limitar les reunions socials a 6 persones

Salut reduirà la quarantena de contactes estrets a 10 dies i proposarà limitar les reunions socials a 6 persones

Salut reduirà la quarantena de contactes estrets a 10 dies i proposarà limitar les reunions socials a 6 persones

El Departament de Salut reduirà la quarantena de contactes estrets de positius de 14 a 10 dies a partir de la setmana que ve. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquesta tarda en roda de premsa que “durant el període de post-quarantena, és a dir, del desè al catorzè dia, s’aixeca la quarantena però s’ha d’estar extremadament vigilant a la simptomatologia i complint al màxim les mesures d’autoprotecció habituals (distància / mans / mascareta). També cal reduir l’activitat social i la mobilitat al mínim necessari”

L’objectiu de la mesura, que va en la línia de molts països europeus com Suïssa, Holanda i Espanya, és per un costat, el de “millorar el compliment de les quarantenes“ i per l’altre el de “minimitzar el seu impacte pedagògic, social, relacional i econòmic”. “Tots sabem que les quarantenes de 14 dies són la millor opció, però s’ha de fer un balanç risc-benefici per poder escurçar-les. Pensem que hi ha un cert risc, però creiem que és controlable”

Argimon ha explicat que, analitzant les dades actuals i posant d’exemple que s’analitzen 1.000 contactes estrets, amb aquest canvi de criteri només l’1 % desenvoluparien la Covid-19 passat el període de quarantena.

D’altra banda, el secretari de Salut Pública també ha avançat que el Departament de Salut proposarà al Procicat limitar les reunions socials a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara, amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis que es donen “bàsicament en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper”

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha fet un repàs de la situació epidemiològica del conjunt de Catalunya que es troba actualment en augment del risc de rebrot. “Els indicadors epidemiològics actuals els esperàvem a finals de mes, no aquesta setmana” i ha insistit que cal seguir baixant la corba de contagis. “El virus es multiplica i les accions que fem resten, no divideixen. És molt important evitar aquesta multiplicació” ha afirmat Argimon que alhora ha assenyalat que “la societat és molt exigent amb l’escola i els seus docents i ens hem d’exigir a nosaltres mateixos la mateixa exigència que exigim a l’escola”

Durant la compareixença, Argimon ha compartit els resultats dels darrers cribratges fets a la ciutat de Barcelona, en concret al barri de Raval Nord, on del 15 al 17 de setembre es van realitzar 1.316 PCR, de les quals 43 van ser positius (3,3 %), mentre que a Trinitat Vella aquest cap de setmana s’han fet 1.690 PCR, de les quals 48 han estat positius (2,8 %). Així doncs, des de l’inici dels cribratges massius fins ara, s’han realitzat 69.575 PCR, de les quals un 2,4 % presenten positivitat (1.641 casos).

 Finalment, el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, ha remarcat que aquesta pandèmia ha potenciat l’ús de portals de dades obertes del Govern. En aquest sentit, ha detallat que s’han registrat 270.000 visualitzacions i 450.000 descàrregues. “La majoria són sobre l’impacte sanitari de la pandèmia, com ara la xifra de casos, d’ingressos als hospitals i el nombre de defuncions, però també s’han consultat dades d’impacte econòmic, cultural, mediambiental i de la mobilitat”.

Logo President.cat

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot