Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Perifèria Cimarronas presenta “No és país per a negres”

Perifèria Cimarronas apadrina el retorn de l’inevitable amb l’obra “No és país per a negres”

El grup afrofeminista i antiracista actuarà el proper 10 de febrer a les 17.30 hores l’Ateneu  de Salt en un acte que esdevindrà l’avantsala del retorn de L’INEVITABLE, el Festival  d’Arts Comunitàries del municipi, i actuarà com a tret de sortida per a la convocatòria  d’artistes de la segona edició del festival 

La sala El Teler de l’Ateneu de Salt acollirà el 10  de febrer a les 17.30 hores l’actuació teatral  del grup afrofeminista i antiracista Periferia  Cimarronas. Amb l’obra “No es país para  negras”, la companyia apadrinarà el retorn de  L’INEVITABLE, el Festival d’Arts Comunitàries de  Salt, que enguany retorna amb una segona edició. 

Teatre antiracista amb L'Inevitable No es país para negras

El Festival d’Arts Comunitàries ha marcat la  seva activitat els dies 10, 11 i 12 de maig.  Després de l’èxit d’acollida i participació de la  primera edició, enguany la comissió organitzadora  vol tornar a omplir els carrers de la vila de Salt  d’activitats i actuacions. Sempre amb l’objectiu  de fer accessible la cultura a tota la població a  través de diferents disciplines artístiques plurals  i representatives que es puguin adaptar a l’espai i  als equipaments públics.  

El 10 de febrer és també el tret de sortida de  la convocatòria d’artistes. El Festival obre el  període d’inscripcions aquest dia per presentar  les propostes que formaran part d’aquesta segona  edició. La convocatòria permetrà a artistes,  col·lectius, entitats i companyies participar en  la programació de L’INEVITABLE 2024,  i estarà enfocada a la pluralitat de propostes  de diferents formats: debats, tallers, mostres  obertes, espectacles, etcètera. 

Teatre antiracista amb L'Inevitable No es país para negras

L’INEVITABLE, EL FESTIVAL D’ARTS  COMUNITÀRIES DE SALT 

L’INEVITABLE té per objectiu aconseguir una  democratització de la cultura perquè tothom  qui ho vulgui pugui tenir-hi accés i participar-hi  en qualsevol de les seves formes. Per fer-ho,  l’organització, oberta a la ciutadania i formada  per veïns i veïnes de Salt, selecciona propostes  artístiques adaptables a l’espai públic que  permetin esborrar qualsevol frontera física, i  també potenciar creacions artístiques existents  al municipi. L’INEVITABLE vol consolidar-se als  carrers del poble i, per això, treballa tant amb una  programació artística local com en la fidelització  d’un públic divers en edat, gènere, classe i  procedència, per tal que pugui ser representatiu  de la gent de la comunitat. 

El festival es va gestar l’any 2022 gràcies a una  comissió de cultura de la Comunalitat Urbana de  Som de Salt. Amb el pas dels mesos i després de  l’èxit de la primera edició, prop d’una vintena de  persones s’han consolidat amb un grup de treball  que vetlla pel compliment dels objectius i principis  del festival. 

TEATRE ANTIRACISTA 

La formació de teatre i espai cultural que dona  suport a les creacions artístiques de persones  racialitzades, migrades i de gènere i sexe  dissidents, Periferia Cimarronas, actuarà  al Teler, amb l’obra: “No Es País para Negras”,  protagonitzada per Silvia Albert i dirigida per  Carolina Torres Topaga. La proposta, gratuïta i  oberta a tothom, s’adreça a un públic de més de 12  anys. Hi haurà servei de canguratge disponible i es  farà una dinàmica grupal després de l’actuació.  

SOM DE SALT: L’IMPULS DE  PROJECTES DE PROXIMITAT 

Som de Salt és una de les 22 Comunalitats  Urbanes existents a Catalunya, unes ajudes  econòmiques per a projectes bianuals finançades  pel Departament d’Empresa i Treball de la  Generalitat que ofereixen per a potenciar les  xarxes econòmiques locals. Està impulsat per  l’Ateneu Popular de la Coma Cros, amb el suport  d’altres entitats saltenques.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot