Dimarts, octubre 3, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La 脷ltima

Segon Tram d鈥檌tineraris segurs a Salt

Salt consolida la proposta dels itineraris escolars segurs posant en marxa el segon tram per unir nous centres

La iniciativa pret茅n que els infants vagin a l鈥檈scola de manera aut貌noma i segura.

El segon tram unir脿 les escoles Ma莽ana, Silvestre Santal贸, Les Deveses, La Farga, Pompeu Fabra i l鈥橧nstitut Salvador Espriu.

Salt聽continua l鈥檃posta per estendre a tot el municipi una xarxa d鈥檌tineraris segurs per incentivar que els infants vagin a l鈥檈scola de manera aut貌noma i conscienciar-los del seu recorregut escolar. Aquest curs s鈥檈st脿 implementant el segon tram que, en aquest cas, unir脿 les escoles Ma莽ana, Silvestre Santal贸, Les Deveses, La Farga, Pompeu Fabra i l鈥檌nstitut Salvador Espriu.聽

La proposta i posterior aplicaci贸 est脿 impulsada per l鈥橝juntament de Salt a trav茅s de l鈥檈quip t猫cnic del Projecte Juguem?, Fundaci贸n Atenea i l鈥橝ssociaci贸 Vincle.

El projecte de camins escolars a Salt es va iniciar el 2014 en una primera etapa que va consistir a elaborar una primera diagnosi de la situaci贸 que el 2018. Despr茅s d鈥檜na revisi贸, es va comen莽ar a aplicar amb accions a tota la vila i la implementaci贸 del primer tram que, en aquest cas, uneix les escoles Pia, El Pla, Gegant del Rec, FEDAC i l鈥檌nstitut Salvador Sunyer.

Els tres itineraris, oest, est i centre, enllacen els centres d鈥檃questes zones creuant la carretera principal que travessa Salt, el Passeig de Pa茂sos Catalans.

La regidora de Ciutadania, Comunitat i Acci贸 Social de l鈥橝juntament de Salt, Margarita de Arquer, explica que 鈥渓a valoraci贸 del primer tram 茅s molt positiva i ara afrontem aquest segon per anar avan莽ant per estendre la xarxa de camins escolars a tot el municipi鈥.

Accions a trav茅s d鈥檈ixos 

El projecte de camins escolars s鈥檈mmarca a trav茅s d鈥檜na metodologia que acull tres eixos: la participaci贸 ciutadana, l鈥檃rt i el treball amb l鈥檈ntorn. 

Des d鈥檃quests eixos s鈥檌nclouen accions diverses que, per exemple, van des de tallers de seguretat vi脿ria amb la col路laboraci贸 de la policia municipal, la pintada dels recorreguts escolars als carrers de Salt, ressaltar i donar m茅s visibilitat als passos de vianants que en formen part o crear senyalitzaci贸 vertical espec铆fica.

Tanmateix s鈥檋a realitzat la creaci贸 de murals, can莽ons o gimcanes vinculades al projecte a trav茅s dels comer莽os amics que formen part de la xarxa. Tamb茅 ressaltar el teixim Salt com activitat comunit脿ria, on es van implicar projectes vinculats amb fam铆lies i entitats del municipi.

El tercer tram dels itineraris segurs que, en aquest cas, s鈥檌mplementar脿 el curs vinent, a la zona est del municipi, enlla莽ar脿 les escoles Ve茂nat, Vilagran, Les Arrels, Mas Mas贸 i l鈥檌nstitut Vallvera.

La setmana dels Itineraris Segurs

Per promoure la pedagogia dels camins escolars als centres educatius any rere any es decideix implementar la setmana dels itineraris segurs. 

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot