Segon Tram d’itineraris segurs a Salt

Salt consolida la proposta dels itineraris escolars segurs posant en marxa el segon tram per unir nous centres

La iniciativa pretén que els infants vagin a l’escola de manera autònoma i segura.

El segon tram unirà les escoles Maçana, Silvestre Santaló, Les Deveses, La Farga, Pompeu Fabra i l’Institut Salvador Espriu.

Salt continua l’aposta per estendre a tot el municipi una xarxa d’itineraris segurs per incentivar que els infants vagin a l’escola de manera autònoma i conscienciar-los del seu recorregut escolar. Aquest curs s’està implementant el segon tram que, en aquest cas, unirà les escoles Maçana, Silvestre Santaló, Les Deveses, La Farga, Pompeu Fabra i l’institut Salvador Espriu. 

La proposta i posterior aplicació està impulsada per l’Ajuntament de Salt a través de l’equip tècnic del Projecte Juguem?, Fundación Atenea i l’Associació Vincle.

El projecte de camins escolars a Salt es va iniciar el 2014 en una primera etapa que va consistir a elaborar una primera diagnosi de la situació que el 2018. Després d’una revisió, es va començar a aplicar amb accions a tota la vila i la implementació del primer tram que, en aquest cas, uneix les escoles Pia, El Pla, Gegant del Rec, FEDAC i l’institut Salvador Sunyer.

Els tres itineraris, oest, est i centre, enllacen els centres d’aquestes zones creuant la carretera principal que travessa Salt, el Passeig de Països Catalans.

La regidora de Ciutadania, Comunitat i AcciĂł Social de l’Ajuntament de Salt, Margarita de Arquer, explica que â€śla valoraciĂł del primer tram Ă©s molt positiva i ara afrontem aquest segon per anar avançant per estendre la xarxa de camins escolars a tot el municipi”.

Accions a travĂ©s d’eixos 

El projecte de camins escolars s’emmarca a travĂ©s d’una metodologia que acull tres eixos: la participaciĂł ciutadana, l’art i el treball amb l’entorn. 

Des d’aquests eixos s’inclouen accions diverses que, per exemple, van des de tallers de seguretat viària amb la col·laboració de la policia municipal, la pintada dels recorreguts escolars als carrers de Salt, ressaltar i donar més visibilitat als passos de vianants que en formen part o crear senyalització vertical específica.

Tanmateix s’ha realitzat la creació de murals, cançons o gimcanes vinculades al projecte a través dels comerços amics que formen part de la xarxa. També ressaltar el teixim Salt com activitat comunitària, on es van implicar projectes vinculats amb famílies i entitats del municipi.

El tercer tram dels itineraris segurs que, en aquest cas, s’implementarà el curs vinent, a la zona est del municipi, enllaçarà les escoles Veïnat, Vilagran, Les Arrels, Mas Masó i l’institut Vallvera.

La setmana dels Itineraris Segurs

Per promoure la pedagogia dels camins escolars als centres educatius any rere any es decideix implementar la setmana dels itineraris segurs. 

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquĂ­