Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Un xic d’història dels Food Trucks

Breu història dels Food Trucks

Avui commemorant que aquest cap de setmana tenim la II Fira de Food Trucks a Salt (Food Truck Market & Co. Salt) us portem un breu resum de la història dels Food Trucks a Nord Amèrica, que imaginem que va ser un dels grans llocs on es va impulsar d’aquesta modalitat de menjar de carrer.

La història dels Food Trucks a nord- Amèrica es remunta a molts anys, ja que els menjadors mòbils i els aliments del carrer formen part dels hàbits gastronòmics nord-americans des de finals del segle XVII, on es podia trobar a moltes de les ciutats més grans de la costa est. Des d’aleshores, els Food Trucks són part d’una revolució alimentària permanent arreu de l món i la seva popularitat continua augmentant.

Durant la dècada del 1800, els ramats de bestiar del sud-oest als mercats del nord i l’est mantenien els vaques en el camí durant mesos. En el 1866, Charles Goodnight, un ramader de Texas, va equipar un vell i resistent carro de l’exèrcit dels Estats Units amb prestatgeries,  i l’abastar amb estris de cuina, menjar i articles mèdics. Els menjar era molt senzill, però carregats d’energia: fesols secs, cafè, farina de blat de moro, bacó envasat amb tela greixosa, carn de sal, carn de res, generalment assecada, salada o fumada, i altres aliments fàcils de conservar. El carro també estava proveït d’un barril d’aigua i un recipient de fang per encendre la fusta i poder escalfar i cuinar els aliments.

Un altre precursor dels food trucks va ser Walter Scott en 1872. Scott va tallar les finestres d’un petit vehicle cobert, el va estacionar davant de les oficines d’un diari i va vendre entrepans, pastissos i cafè  a periodistes i vianants de la zona.

Els Food Trucks va fer una gran crescuda durant els anys cinquanta.Els food Trucks tradicionalment ha estat un mitjà per a que les persones que caminaven o viatjaven poguessin menjar de manera ràpida i a baix cost.

Video sobre la història dels food trucks a  nord-amèrica . Vídeo de history.com

Un breu resum

Un breu resum d’història de la indústria alimentària mòbil als Estats Units:

 • 1691: Nova Amsterdam (avui  coneguda com la ciutat de Nova York) comença a regular els venedors ambulants que venen els aliments en carretons.
 • 1850 – Els Food Trucks comencen a alimentar passatgers de trens que creuaven les ciutats.
 • 1866 – El FoodTruck és inventat per Charles Goodnight per alimentar els camperols i viatjants a cavall i carros que travessen el vell oest.

 • 1894: els proveïdors de salsitxes venen els seus articles en les zones d’habitacions dels estudiants a les principals universitats de l’est (Yale, Harvard, Princeton i Cornell).
 • 1917: les cantines mòbils de l’exèrcit nord-americà (cuines de camp) comencen a alimentar les tropes.

 • 1936 – Oscar Mayer desplega el primer carro de hot dogs portàtils The Weiner Mobile.

 • 1950 – Primeres gelateries ambulants comencen a vendre les seves boles gelades.
 • 1960 – Food Trucks fan parada en les zones de construcció/obres de tot el país.
 • 1974 – Raúl Martínez va convertir un antic camió de gelats al primer camió de taco del país i el va estacionar fora d’un bar de Los Ángeles.
 • 2004 – Neix una competició a Nova York “Vendy Awards”. Una competició que identifica i celebra els millors proveïdors de menjar de carrer de Nova York.
 • Juliol 2006 – Wikipedia afegeix “Food Trucks” a la seva llista d’entrades incloent la història dels camions alimentaris de tot el món.
 • Gener de 2010: es crea l’Associació de proveïdors d’aliments mòbils del sud de Califòrnia (SoCalMFVA), que es converteix en la primera organització creada per protegir els drets dels propietaris de camions alimentaris gourmet, Els food trucks.
 • Maig de 2010 – L’Associació Nacional de Restaurants dedica 1.500 metres quadrats a exposicions de camions alimentaris a la seva convenció anual a Chicago.
 • Octubre 2010 – La prestigiosa guia de Zagat anuncia que el 2011 començaran a proporcionar crítiques als FoodTrucks.
 • Juny de 2011 – NY emet la primera llicència de licor limitada a un Food Truck.
 • Juny de 2014: es crea l’Associació Nacional de Camions Alimentaris que crea la primera associació nacional d’associacions de camions alimentaris.
 • Agost de 2014: s’estrena la pel·lícula “El Xef”. Aquesta trama de la pel·lícula de Jon Favreau està centrada al voltant d’un xef que perd el treball del seu restaurant, s’inicia un camió alimentari en un esforç per reclamar la seva promesa creativa. Si no l’heu vista, la recomanem! És una pel·lícula sobre FoodTrucks i molt divertida.

 

Fonts: wikipedia, mobile cusine i history.com

Latest Posts

spot_img

un xic de tot