Diumenge, març 26, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

La Última

Aigua per Tothom!

Avís de concentració: AIGUA PER TOTHOM!

Volem fer veure a l’Ajuntament de Salt que no podem continuar vivint sense aigua a casa. Hem decidit de presentar, dimecres 20 d’octubre a les 11:00, instàncies explicant, una vegada més, la nostra situació.Us adjuntem el manifest que recull les nostres demandes.

Manifest AIGUA PER TOTHOM!

L’AIGUA ÉS UN DRET, NO UN LUXE! 

Ajuntament de Salt, volem aigua a casa nostra JA! 

L’aigua és un dret humà reconegut i inaleniable, no un negoci, i en aquest punt creiem que tothom hi estarà d’acord, vosaltres també, gent de l’Ajuntament. Nosaltres, aquest dret humà tan bàsic, el tenim vulnerat. Vivim sense aigua, al 2021 a Salt, i no esteu fent res per ajudar-nos. Com pot ser? 

Com tants altres, aquest dret se’ns vulnera per culpa d’una estructura profundament injusta – la llei d’estrangeria n’és el màxim exponent, que ens exclou sistemàticament dels drets més bàsics, com si no fóssim persones – . A més, el racisme immobiliari i l’especulació ens impedeixen accedir a un habitatge en les formes habituals. 

Som 27 famílies que venim avui a presentar aquesta instància per demanar a l’ajuntament aigua a les nostres cases, i sabem que hi ha molta més gent afectada. Com ja us ho hem fet saber, estem disposades a pagar, però ni així ens feu cas. 

Ens trobem en una situació molt dura i no desitjada, no beneficiosa per a ningú. Per molt que digueu o penseu, no ocupem per plaer, sinó per necessitat. Vivim de forma molt insegura, sense saber el que passarà demà. Tenim filles i fills, avis, gent amb problemes de salut,… Viure en aquesta angoixa ens afecta a tots els nivells, no es pot viure tranquil en aquestes condicions. Imagineu-vos el que és, ara que fa fred, llevar-se d’hora per anar a la font a buscar aigua per rentar els nostres fills i les nostres filles, abans que vagin a l’escola. Ajuntament, exactament per quin motiu no ens ajudeu Altres municipis (Blanes, Mataró, Manresa, Terrassa, Tarragona, Girona, Sant Feliu de Guíxols, per exemple) han trobat solucions, com ara posar comptador socials. Què us impedeix fer-ho? Dieu que sou d’esquerres, i que esteu del costat del poble. Per què no esteu amb nosaltres, que no som el vostre poble? 

Al juliol vam fer una reunió i tot eren paraules boniques, però nosaltres seguim vivint igual de malament. Què espereu per actuar? 

Una casa sense subministraments no és una casa digna. Volem viure dignament i tranquil·lament a casa nostra. És tant, demanar aigua? 

No pararem fins a aconseguir el nostre objectiu: 

HABITATGE DIGNE PER A TOTHOM! 

Sindicat d’Habitatge de Salt

Latest Posts

spot_imgspot_img

un xic de tot