Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Brot de coronavirus a l’ICO del Trueta

Es detecta un brot de coronavirus a la planta d’hospitalització de l’ICO Girona

Des de l’Institut Català d’Oncologia s’informa que ahir, 31 d’octubre, es va detectar un brot de coronavirus a la planta d’hospitalització de l’ICO Girona (8a planta de l’Hospital U. Dr. Josep Trueta de Girona). Aquest brot ha afectat a 11 pacients que han donat positiu, que en aquests moments estan asimptomàtics i estables, i que es troben aïllats a la mateixa planta en una àrea que ha estat habilitada per a tractar els casos de Covid-19.

Un cop fet el cribratge massiu a tots els pacients i els estudis de contactes dels casos, des de la Direcció de l’ICO Girona s’han pres les mesures següents:

▪ La planta d’hospitalització de l’ICO Girona (8A de l’Hospital U. Josep Trueta) s’ha sectoritzat i una part serà ocupada per aquests pacients que han donat positiu per tal de poder tenir una vigilància més acurada i precisa per la seva patologia. Davant d’un possible ingrés urgent per motiu oncohematològic es realitzarà a la planta 7A en la que l’ICO també disposa d’habitacions.

▪ S’està redefinint les guàrdies dels facultatius i els torns d’infermeria per poder assegurar que sempre siguin els mateixos professionals els que estiguin a la planta i minimitzar les rotacions del personal assistencial.

▪ També s’informa a les famílies dels pacients ingressats a la 8 planta que, temporalment, no es permetran acompanyants i s’activaran els sistemes de comunicació a distància amb els familiars. Tot i això es respectaran els cassos de final de vida o situacions especifiques que requereixin la presència d’un familiar.

Des de la Direcció de l’ICO Girona s’estan seguint el protocols dictats pel Departament de Salut, en coordinació amb la Direcció de l’Hospital U. Dr. Josep Trueta així com seguint també els protocols d’actuació de l’ICO. Per altra banda s’està fent un seguiment acurat per vigilar, de prop, l’evolució de tots els implicats, tants pacients com professionals, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

Per últim volem destacar l’alt compromís i esforç que, en tot moment, estant mostrant els i les professionals de la unitat i de tot el personal de guàrdia de l’ICO Girona.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot