Dimarts, octubre 3, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

La campanya solidària d’Espai Gironès ja suma 80.000 minuts

La campanya solidària d’Espai Gironès ja suma 80.000 minuts de voluntariat i supera la xifra de la 1a edició

La segona edició de l’Espai del Temps es du a terme fins el 5 de gener i compta amb més d’una seixantena d’activitats solidàries

La campanya solidària d’aquest Nadal d’Espai Gironès, l’Espai del Temps, ha recaptat fins al moment 80.061 minuts de voluntariat superant així la xifra de 75.530 minuts que es va aconseguir sumar durant la primera edició que es va dur a terme l’any passat, demostrant un cop més la solidaritat dels ciutadans de les comarques gironines. Els responsables del Centre Comercial s’han marcat aquest any com a objectiu arribar als 100.000 minuts de voluntariat i s’espera assolir aquest nombre durant els propers dies. La campanya  va posar en marxa el seu comptador de minuts solidaris l’1 de desembre i es tancarà el 5 de gener.

Des d’Espai Gironès estan molt satisfets amb la resposta que han tingut fins al moment les activitats que s’han dut a terme en el marc de la iniciativa i conviden a participar-hi els dies que queden de campanya,  en especial  a les activitats que es proposen des d’Apnae, la Fundació Catalunya La Pedrera de Figueres, la Residència Nostra Llar i  la Fundació Les Vetes de Salt, i Terra Viva d’Olot.

Per altra banda, els dies 2 i 3 de gener, de les 17h a 20h, a les instal·lacions del Centre Comercial es podran embolicar joguines i roba; i el proper 4 de gener el carter reial portarà al centre Educatiu Montilivi de Girona, i al Casal dels Infants i a La Casita de Salt.

El Centre Comercial destaca la bona acollida que han tingut els espectacles gratuïts de caràcter solidari per fer reflexionar als més petits que la companyia de teatre La Minúscula ha dut a terme , fins al moment, els dissabtes d’aquest mes de desembre a les instal·lacions del Centre Comercial i que han aplegat un nombrós públic. Aquest dissabte 30 de desembre , a les 18h, es durà a terme el darrer espectacle.  També va ser un èxit la preestrena solidària de la pel·lícula infantil Jumanji2 als Odeon Multicines Girona que va aplegar  un centenar d’infants. Aquest nombre s’ha convertit en un centenar de regals que el carter reial entregarà el proper 4 de gener al Casal dels Infants i La Casita de Salt i també al Centre Educatiu Montilivi de Girona.

Més d’una seixantena d’activitats solidàries

La campanya l’Espai del Temps preveu activitats dins i fora de l’Espai Gironès. Algunes de les activitats que es poden fer són visites a residències d’avis i a centres que treballen amb persones amb minusvalies; tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives; ajudar al carter reial a repartir joguines; passejar gossos de refugis d’animals i adoptar-los durant un temps; plantar arbustos al parc dels Aiguamolls de l’Empordà; fer tasques escolars i d’acompanyament educatiu; i ajudar a la divulgació de l’Alzheimer.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat l’Espai Gironès ha tornat a impulsar aquest Nadal una nova edició de la campanya L’Espai del Temps .A més, el projecte va rebre un dels guardons amb més prestigi i referent de qualitat a nivell internacional, l’ICSC Silver Solal Award.

En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins: el capità del Girona FC Àlex Granell;  l’actor i cantant Jordi Coll ; l’actriu  i estrella del West End londinenc Madalena Alberto; i l’actor i cantant  Roger Berruezo que també va ser un dels padrins l’edició anterior.

Més entitats col·laboradores

Aquest Nadal L’Espai del Temps compta amb 19 entitats i ONG de les comarques gironines i els voluntaris que hi participin en la campanya podran escollir entre més d’una seixantena d’activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres.

Aquest any per primer cop s’ha comptat amb la col·laborat amb el Banc de Sang. Altres entitats que s’impliquen  en la nova edició de L’Espai del Temps són: la residència Nostra Llar, Les Vetes, La Casita, Vincle, i el Casal dels Infants de Salt; el Centre geriàtric Maria Gay de Girona; Caritas; la Fundació Catalunya La Pedrera; la Fundació Altem de Figueres; la Fundació Privada Banc dels Aliments; el Grup Mifas;  la Llar Oxalis; la Fundació Pasqual Maragall; APAPE del Pla de l’Estany; Terra Viva d’Olot ; APNAE i el Centre Educatiu Montilivi de Girona . També hi col·labora l’Ajuntament de Salt .

A la planta baixa del Centre Comercial s’ha habilitat una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.

Les activitats que s’han programat estan relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. I com a novetat  aquesta edició inclou activitats amb entitats que treballen amb col·lectius vulnerables.

Les persones que hi participen han d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar (no hi ha un mínim de temps).

A tots els participants se’ls obsequia amb una samarreta de la campanya. El desenvolupament de L’Espai del Temps es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La setena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal l’Espai Gironès vol insistir en la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten. Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot