Diumenge, març 26, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

La Última

Reparteixen 250 regals de Reis, en el marc de la campanya solidària de l’Espai Giron

Reparteixen 250 regals de Reis, en el marc de la campanya solidària de l’Espai Girona

La segona edició de l’Espai del Temps, que s’acaba demà divendres, ja suma 98.000 minuts i ha comptat amb més d’una seixantena d’activitats

El carter reial ha portat aquest matí uns 250 regals de Reis al centre Educatiu Montilivi de Girona, al Casal dels Infants i a La Casita de Salt, en el marc de la campanya solidària d’aquest Nadal d’Espai Gironès, l’Espai del Temps. La campanya, que ja suma més de 98.000 minuts de voluntariat, supera la xifra de 75.530 minuts que es van aconseguir durant la primera edició que es va dur a terme l’any passat, demostrant un cop més la solidaritat dels ciutadans de les comarques gironines. La campanya  va posar en marxa el seu comptador de minuts solidaris l’1 de desembre i es tancarà demà 5 de gener.  Des d’Espai Gironès estan molt satisfets amb la resposta que han tingut les activitats que s’han dut a terme en el marc de la iniciativa.

Algunes de les activitats han estat visites a residències d’avis i a centres que treballen amb persones amb minusvalies; tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives; ajudar al carter reial a repartir joguines; passejar gossos de refugis d’animals i adoptar-los durant un temps; plantar arbustos al parc dels Aiguamolls de l’Empordà; fer tasques escolars i d’acompanyament educatiu; i ajudar a la divulgació de l’Alzheimer.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat l’Espai Gironès ha tornat a impulsar aquest Nadal una nova edició de la campanya L’Espai del Temps. A més, el projecte va rebre un dels guardons amb més prestigi i referent de qualitat a nivell internacional, l’ICSC Silver Solal Award.

En aquesta ocasió la campanya ha compta amb quatre padrins: el capità del Girona FC Àlex Granell;  l’actor i cantant Jordi Coll ; l’actriu  i estrella del West End londinenc Madalena Alberto; i l’actor i cantant Roger Berruezo que també va ser un dels padrins l’edició anterior.

Més entitats col·laboradores

Aquest Nadal L’Espai del Temps ha comptat amb 19 entitats i ONG de les comarques gironines i els voluntaris que hi han participat han pogut  escollir entre més d’una seixantena d’activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres.

Aquest any per primer cop s’ha comptat amb la col·laborat amb el Banc de Sang. Altres entitats que s’han implicat  en la nova edició de L’Espai del Temps han estat: la residència Nostra Llar, Les Vetes, La Casita, Vincle, i el Casal dels Infants de Salt; el Centre geriàtric Maria Gay de Girona; Caritas; la Fundació Catalunya La Pedrera; la Fundació Altem de Figueres; la Fundació Privada Banc dels Aliments; el Grup Mifas; la Llar Oxalis; la Fundació Pasqual Maragall; APAPE del Pla de l’Estany; Terra Viva d’Olot ; APNAE i el Centre Educatiu Montilivi de Girona. També hi ha col·laborat l’Ajuntament de Salt .

Les activitats que s’han programat estan relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. I com a novetat  aquesta edició ha inclòs activitats amb entitats que treballen amb col·lectius vulnerables.

El desenvolupament de L’Espai del Temps es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La setena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal l’Espai Gironès vol insistir en la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten. Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

Latest Posts

spot_imgspot_img

un xic de tot