Dimarts, maig 21, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

El capità del Girona FC Àlex Granell, voluntari a la campanya solidària de l’Espai Gironès

El capità del Girona FC Àlex Granell, voluntari a la campanya solidària de l’Espai Gironès que ja suma 93.360.minuts

La segona edició de l’Espai del Temps, que s’acaba divendres, ha comptat amb més d’una seixantena d’activitats solidàries

El capità del Girona FC Àlex Granell, un dels padrins de la campanya solidària d’aquest Nadal d’Espai Gironès, l’Espai del Temps, ajudarà a embolicar joguines i roba (avui a partir de les 18:00h), a les instal·lacions del Centre Comercial, al costat dels voluntaris que s’hi han apuntat. Demà el carter reial els portarà al centre Educatiu Montilivi de Girona, i al Casal dels Infants i a La Casita de Salt. La campanya, que ja suma 93.360 minuts de voluntariat, supera la xifra de 75.530 minuts que es va aconseguir sumar durant la primera edició que es va dur a terme l’any passat, demostrant un cop més la solidaritat dels ciutadans de les comarques gironines. La campanya  va posar en marxa el seu comptador de minuts solidaris l’1 de desembre i es tancarà aquest divendres 5 de gener.

Des d’Espai Gironès estan molt satisfets amb la resposta que han tingut fins al moment les activitats que s’han dut a terme en el marc de la iniciativa.

El Centre Comercial destaca la bona acollida que han tingut els espectacles gratuïts de caràcter solidari per fer reflexionar als més petits que la companyia de teatre La Minúscula ha dut a terme els dissabtes del passat mes de desembre a les instal·lacions del Centre Comercial i que han aplegat un nombrós públic. També va ser un èxit la preestrena solidària de la pel·lícula infantil Jumanji2 als Odeon Multicines Girona que va aplegar  un centenar d’infants. Aquest nombre s’ha convertit en un centenar de regals que el carter reial entregarà demà.

Més d’una seixantena d’activitats solidàries

La campanya l’Espai del Temps ha organitzat activitats dins i fora de l’Espai Gironès. Algunes de les activitats han estat visites a residències d’avis i a centres que treballen amb persones amb minusvalies; tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives; ajudar al carter reial a repartir joguines; passejar gossos de refugis d’animals i adoptar-los durant un temps; plantar arbustos al parc dels Aiguamolls de l’Empordà; fer tasques escolars i d’acompanyament educatiu; i ajudar a la divulgació de l’Alzheimer.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat l’Espai Gironès ha tornat a impulsar aquest Nadal una nova edició de la campanya L’Espai del Temps. A més, el projecte va rebre un dels guardons amb més prestigi i referent de qualitat a nivell internacional, l’ICSC Silver Solal Award.

En aquesta ocasió la campanya ha compta amb quatre padrins: el capità del Girona FC Àlex Granell;  l’actor i cantant Jordi Coll ; l’actriu  i estrella del West End londinenc Madalena Alberto; i l’actor i cantant Roger Berruezo que també va ser un dels padrins l’edició anterior.

Més entitats col·laboradores

Aquest Nadal L’Espai del Temps compta amb 19 entitats i ONG de les comarques gironines i els voluntaris que hi participin en la campanya podran escollir entre més d’una seixantena d’activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres.

Aquest any per primer cop s’ha comptat amb la col·laborat amb el Banc de Sang. Altres entitats que s’impliquen  en la nova edició de L’Espai del Temps són: la residència Nostra Llar, Les Vetes, La Casita, Vincle, i el Casal dels Infants de Salt; el Centre geriàtric Maria Gay de Girona; Caritas; la Fundació Catalunya La Pedrera; la Fundació Altem de Figueres; la Fundació Privada Banc dels Aliments; el Grup Mifas;  la Llar Oxalis; la Fundació Pasqual Maragall; APAPE del Pla de l’Estany; Terra Viva d’Olot ; APNAE i el Centre Educatiu Montilivi de Girona . També hi col·labora l’Ajuntament de Salt .

Les activitats que s’han programat estan relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. I com a novetat  aquesta edició inclou activitats amb entitats que treballen amb col·lectius vulnerables.

El desenvolupament de L’Espai del Temps es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot