•  La festa del 2017 s’allargarà del 20 al 29 de juliol
Dimarts, 11 de juliol de 2017
El saltenc i actual president del Girona FC, Delfí Geli, serà el pregoner de la Festa Major d’aquest any. Jordi Viñas, alcalde de Salt, va indicar que Delfí Geli encaixa perfectament en el criteri aplicat habitualment a l’hora de triar el pregoner, una persona vinculada a Salt i que hagi transcendit més enllà del municipi.
Nascut a Salt el 1969, va fer els seus primers passos al mon del futbol a la seva vila, va anar al Girona FC i va estar dos anys cedit al Coma-Cros. Entre altres equips, ha jugat al, FC Barcelona, L’Albacete, l’Atlètic de Madrid i l’Alavés. També ha estat membre de la selecció espanyola i la catalana.Actualment i des de l’estiu de 2015 és el president del Girona Futbol Club, que aquest any ha aconseguit el pujar per primera vegada a Primera Divisió.
La festa major d’aquest any durarà un dia més de l’habitual, del 22 al 29 de juliol. D’aquesta manera abastarà dos caps de setmana consecutius, sense que això hagi suposat un augment dels costos, segons ha explicat Xavi Fortuny d’RGB Management. D’aquesta manera es dóna resposta a una demanda de moltes entitats del municipi i a una voluntat de l’equip de govern de repartir les activitats.

Eva Rigau, regidora de cultura, ha explicat que la majoria d’actes tradicionals i els que més bé van funcionar l’any passat, es mantenen en el seu format i ubicació, exceptuant la Feixina, que aquest any es farà al Parc Monar enlloc del Pla dels Socs on es feia habitualment. La resta de programació inclou com és habitual activitats infantils, familiars, cercaviles, correfocs, gegants, balls tradicionals . . . . per assegurar que tothom pugui gaudir de la festa.
Les actuacions musicals es concentraran novament a l’Era de Cal Cigarro on es podrà ballar amb Oques Grasses, The Basement, Smoking Souls,les orquestres Selvatana i Montecarlo, el Ultimo Tributo o Mambo Jambo entre d’altres.   
El cartell d’aquest any és novament una obra de l’artista Delphine Labedan, Directora de l’Escola Municipal de Belles Arts de Salt, un disseny fresc i molt personal de l’autora que ha volgut sortir dels tòpics de Salt.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí