Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Salt rep un reconeixement de l’Agència de Residus de Catalunya

Ha estat guardonat en la categoria del municipi d’entre 15.001 i 60.000 habitants que ha generat menys residus

Aquest dijous 10 de desembre s’ha dut a terme, telemàticament, el reconeixement a les comarques i municipis amb millors resultats de prevenció i recollida de residus de l’any 2019. Salt ha estat un dels protagonistes de l’acte organitzat per l’Agència de Residus de Catalunya i ha estat reconegut a la categoria del municipi d’entre 15.001 i 60.000 habitants que ha generat menys residus municipals, concretament 369,45 kg/habitant i any.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha agraït el guardó afirmant que “és tota una satisfacció ser protagonista d’un reconeixement d’aquest tipus vinculat a la recollida de residus i al desplegament de sistemes per augmentar el percentatge de recollida selectiva”.

“Des de Salt, a partir del nou servei de recollida de residus, neteja viària i deixalleria municipal que vam posar en marxa l’any 2018, vam iniciar tota una sèrie d’accions per millorar el servei, ser més eficients i augmentar el percentatge de reciclatge de tots els saltencs i saltenques”, ha afegit Viñas.

Aquestes accions ja han començat a donar els seus fruits i han permès que, en només un any, a Salt s’incrementi el reciclatge en un 33% i que es redueixi en deu punts el percentatge que suposa el rebuig respecte a la resta de fraccions. En xifres concretes, de 7,8 a 6,7 tones.

“Som conscients que tenim molt camí per recórrer però aquestes xifres ens demostren que estem treballant en la bona direcció i seguint els objectius que marca la Unió Europea en matèria de residus municipals i reciclatge”, ha explicat l’alcalde de Salt.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot