Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

La campanya solidària d’Espai Gironès supera expectatives i suma prop de 800 voluntaris

L’Espai del Temps aconsegueix comptabilitzar més de 75.500 minuts  de temps que els voluntaris han regalat en el marc de la iniciativa

L’Espai del Temps, la campanya solidària que aquest Nadal ha impulsat l’Espai Gironès en col·laboració amb 18 entitats i ONG de les comarques gironines per promoure el voluntariat, ha estat un èxit. S’han superat totes les expectatives i s’ha aconseguit sumar 793 voluntaris que han regalat 75.530 minuts del seu temps per destinar-lo a les activitats que es proposaven en el marc de la iniciativa. Inicialment es comptava reunir al voltant de 500 voluntaris.

El Centre Comercial està molt satisfet amb la resposta que ha tingut la campanya, que s’ha dut a terme del 1 de desembre al 5 de gener, i agraeix la gran participació de tots els voluntaris que s’hi han sumat i a les entitats i ONG que han fet possible que es dugui a terme: Les Vetes i Nostra Llar de Salt; Mas Moner de Santa Coloma de Farners; el Centre Geriàtric Maria Gay de Girona; el Casal dels Infants de Salt; el Centre Educatiu de Montilivi de Girona; la Plataforma Educativa de Salt; la Fundació Catalunya La Pedrera; Càritas Girona; la Fundació Privada Banc dels Aliments ; Terra Viva d’Olot; APAPE del Pla de l’Estany; APNAE; Fundació Mona de Riudellots de la Selva;  l’Associació de Naturalistes de Girona; i l’Associació la Sorellona. En la campanya L’Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessitin!  també hi ha col·laborat l’Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. “Volem destacar la gran solidaritat gironina i la implicació de  les entitats que han participat en la campanya que ha fet possible aconseguir aquests bons resultats”, destaca el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà. De les 75 activitats, 24 han tingut la màxima participació amb totes les places cobertes, 51 han arribat al 80% de la participació, i la gran majoria han tingut molta demanda.

L’Espai Gironès agraeix també als quatre padrins de la campanya la seva implicació en la iniciativa: a la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola; a l’actor, cantant i model Roger Berruezo; a la cantant i actriu Elena Gadel; i a l’humorista i imitador Pep Plaza. Roger Berruezo  va oferir el Concert de Nadal a les instal·lacions del Centre Comercial  que va tenir una gran afluència de públic.

Una seixantena d’activitats solidàries

A la planta baixa del Centre Comercial es va habilitar una zona per informar dels detalls de la iniciativa i de com es podia fer per col·laborar-hi. En total es van programar una seixantena d’activitats relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i amb els quals es podia col·laborar.

Algunes de les accions que s’han fet en el marc de la campanya són: visites a residències d’avis per ajudar en les activitats que s’hi duen a terme; participar en els tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives o en els programes d’acompanyament educatiu de la Fundació Catalunya la Pedrera; passejar gossos de protectores d’animals; treballs de millora de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva o neteja del Parc de les aigües braves de la Pilastra per mitjà de pesca elèctrica. També s’han projectat documentals sobre el món de la cooperació; s’han fet xerrades per part de les entitats col·laboradores per donar a conèixer la seva tasca; espectacles infantils sobre la solidaritat per part de la companyia de teatre La Minúscula; i s’ha servit un àpat solidari la Nit de Nadal.

Els nens i nenes del Casal d’Infants de Salt i els menors del Centre Montilivi de Girona van rebre els regals de Reis, joguines i roba, que durant el desembre van embolicar els voluntaris  al Centre Comercial . I durant el mes passat els infants també van elaborar postals de Nadal que després es van enviar a les diferents entitats col·laboradores.

La sisena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal L’Espai Gironès ha volgut conscienciar de la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten. Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot