La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès vol arribar als 100.000 minuts de voluntariat

La nova edició de la campanya L’Espai del Temps es durà a terme de l’1 de desembre al 5 de gener

Després de l’èxit de l’any passat aquest Nadal s’amplia el nombre d’entitats que hi col·laboren i les activitats que es duran a terme

Després de l’èxit aconseguit l’any passat l’Espai Gironès impulsa aquest Nadal una nova edició de la campanya L’Espai del Temps per continuar promovent el voluntariat i tornarà a posar en marxa el seu comptador de minuts solidaris  el proper 1 de desembre i fins el 5 de gener. Aquest any hi haurà més entitats i ONG que hi col·laboren i més activitats solidàries que es podran dur a terme. L’objectiu és superar els resultats de l’any passat en que es van sumar 793 voluntaris que van regalar 75.530 minuts del seu temps per destinar-lo a les diferents activitats que es proposaven en el marc de la iniciativa, demostrant un cop més la solidaritat dels ciutadans de les comarques gironines. A més, el projecte va rebre un dels guardons amb més prestigi i referent de qualitat a nivell internacional, l’ICSC Silver Solal Award.

En aquesta edició es vol arribar als 100.000 minuts de voluntariat.

En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins: el capità del Girona FC Àlex Granell;  l’actor i cantant Jordi Coll ; l’actriu  i estrella del West End londinenc Madalena Alberto; i l’actor i cantant  Roger Berruezo que també va ser un dels padrins l’edició anterior.

Avui han presentat la campanya el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà; la responsable de Màrqueting del Centre Comercial, Cristina Plana; la coordinadora de l’Espai Social Girona Fundació Catalunya la Pedrera, Eva Reina; la directora del Banc de Sang i Teixits de Girona, la doctora Anna Millán;  i els actors i cantants Jordi Coll  i  Roger Berruezo.

 

Més entitats col·laboradores

Aquest Nadal L’Espai del Temps compta amb 19 entitats i ONG de les comarques gironines i els voluntaris que hi participin en la campanya podran escollir entre més d’una seixantena d’activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres.  

Com a novetat, aquest any col·labora per primera vegada en la campanya  el Banc de Sang i Teixits. Les persones que vulguin podran donar sang els dies 9 i 10 de desembre ( de les 17h a les 21h)   a la unitat mòbil que s’ubicarà al pàrquing exterior de l’Espai Gironès ( situat davant l’entrada principal del Centre Comercial) i cada donació es convertirà en vint minuts de temps de voluntariat.

Altres entitats que s’impliquen  en la nova edició de L’Espai del Temps són: la residència Nostra Llar, Les Vetes, La Casita, Vincle, i el Casal dels Infants de Salt; el Centre geriàtric Maria Gay de Girona; Caritas; la Fundació Catalunya La Pedrera; la Fundació Altem de Figueres; la Fundació Privada Banc dels Aliments; el Grup Mifas;  la Llar Oxalis; la Fundació Pasqual Maragall; APAPE del Pla de l’Estany; Terra Viva d’Olot ; APNAE i el Centre Educatiu Montilivi de Girona . També hi col·labora l’Ajuntament de Salt .

A la planta baixa del Centre Comercial s’habilitarà una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.  

Les activitats que s’han programat estan relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. I com a novetat  aquesta edició inclou activitats amb entitats que treballen amb col·lectius vulnerables.

Les persones que hi participin hauran d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar ( no hi ha un mínim de temps).

Més d’una seixantena d’activitats solidàries

La campanya preveu que es dugin a terme activitats dins i fora de l’Espai Gironès. Algunes de les activitats que es podran fer són visites a residències d’avis i a centres que treballen amb persones amb minusvalies; tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives; ajudar al carter reial a repartir joguines; passejar gossos de refugis d’animals i adoptar-los durant un temps; plantar arbustos al parc dels Aiguamolls de l’Empordà; fer tasques escolars i d’acompanyament educatiu; i ajudar a la divulgació de l’Alzheimer.

Per altra banda, a les instal·lacions del Centre Comercial es podran embolicar joguines i roba que  el 4 de gener del 2018 el carter reial portarà al centre Educatiu Montilivi de Girona, i al Casal dels Infants i a La Casita de Salt. A més, hi haurà un taller de boles de Nadal al Kids Club que després es podran portar a les residències d’avis que col·laboren en la campanya.

Espectacles infantils solidaris i una preestrena

Durant la campanya L’Espai del Temps també s’han programat diversos espectacles gratuïts de caràcter solidari, per fer reflexionar als més petits, que aniran a càrrec de la companyia La Minúscula  i que es duran a terme els dissabtes del mes de desembre, a les 18h.

A més, en col·laboració amb Odeon Multicines Girona es durà a terme la preestrena d’una pel·lícula infantil.

Durant la campanya de Nadal també hi haurà el tradicional Tió del 4 al 23 de desembre ( de les 17:30h a les 19:30h) i el 24 de desembre ( de les 11:30h a les 13:30h). Es podran portar cartes als carters reials i es duran a terme actuacions a benefici de la Marató de TV3 el diumenge 17 de desembre amb la Xaranga Damm-er ( a les 12h) i Les Supremes de Tossa ( a les 18h).

A tots els participants se’ls obsequiarà amb una samarreta de la campanya. El desenvolupament de L’Espai del Temps es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi podrà participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La setena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal l’Espai Gironès vol insistir en la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten . Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí