Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Càritas a Prop 41

Càritas impulsa la solidaritat i la inclusió a Girona: mobles, llengua i justícia social al cor de les seves accions

En l’edició de març de 2024 del full informatiu “Càritas a Prop”, número 41, es destaquen iniciatives remarcables orientades a millorar les vides de les comunitats vulnerables i promoure la solidaritat a través de diversos projectes.

Un dels projectes destacats és El Traster Solidari, una iniciativa que des de desembre de 2023 ha beneficiat a 42 famílies, proporcionant-los mobles i electrodomèstics que necessitaven, gràcies a 72 donacions rebudes. Aquest projecte destaca per la seva aposta per la reutilització, sostenibilitat i solidaritat, assolint cobrir el 84% de les peticions rebudes.

També s’informa sobre el TALC (Taller d’Acollida Lingüística i Cultural), on 25 persones d’origen majoritàriament nord-africà i Hondures, aprendran català des de zero. Aquest projecte, que compta amb l’ajuda de set voluntaris, busca facilitar la integració de persones nouvingudes a través de l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalanes, oferint també activitats fora de l’aula com visites a la biblioteca i tallers diversos.

A més, Càritas a Prop reflexiona sobre el Dia de la Justícia Social, destacant la necessitat urgent d’abordar les desigualtats en l’accés a recursos bàsics com l’habitatge, l’aigua i el treball dignes. Es fa especial menció al Grup de Drets de Càritas Salt, que lluita per una societat més equitativa i menys desigual.

Finalment, l’agenda d’activitats de Càritas inclou esdeveniments com una caminada solidària, celebracions del 15è aniversari del DansEm, i representacions teatrals, tot amb l’objectiu de recaptar fons i conscienciar sobre les iniciatives de l’organització.

A través d’aquestes iniciatives, Càritas reafirma el seu compromís amb la justícia social i el suport a les comunitats més necessitades, promovent la solidaritat i l’ajuda mútua entre les persones.

Caritas a Prop número 41

Caritas-a-Prop-num.-41-Marc-2024

Latest Posts

spot_img

un xic de tot