Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Dia Internacional de les Dones a Salt

Salt celebra el Dia Internacional de les Dones amb activitats per reconèixer la seva tasca

L’8 de març, Salt s’il·lumina amb un seguit d’actes dedicats a reivindicar i visibilitzar les contribucions de les dones al municipi, especialment aquelles feines que històricament han estat menys visibles o no remunerades. Sota el lema “Les (f)eines de les dones”, l’event és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Salt, el Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) Salt-Gironès, la Taula Tècnica de Dones de Salt, i la Comissió del 8M, amb suport d’una vintena d’entitats.

Per aquesta ocasió especial, s’encoratja a totes les habitants de Salt a portar objectes que simbolitzin les feines dutes a terme per elles, les seves familiars o veïnes. Aquesta mostra d’objectes tindrà lloc al passeig Ciutat de Girona durant el matí i continuarà a la plaça Llibertat a la tarda, oferint un espai on el treball de les dones, tant remunerat com no remunerat, pugui ser reconegut i apreciat públicament.

A més de l’exhibició, l’agenda del dia inclou lectures de manifestos i poemes, una xocolatada popular i música en viu a la plaça Llibertat, creant un ambient de comunitat i celebració. Fanny Carabellido, primera tinenta d’alcaldia d’Acció Social i Ciutadania, destacarà en la seva lectura la importància de la lluita contínua per la igualtat i la necessitat de combatre la discriminació i la violència de gènere.

Parallelament, Salt acollirà converses amb dones referents del sector creativo-cultural, un curs de defensa personal exclusiu per a dones, i mantindrà el seu compromís amb la inclusivitat i el suport a totes les persones mitjançant serveis inclusius i punts lila en actes públics.

Aquestes activitats no només busquen celebrar el Dia Internacional de les Dones, sinó també fomentar la reflexió sobre la igualtat de gènere i el reconeixement del treball femení en totes les seves formes. L’Ajuntament de Salt i els seus col·laboradors conviden a tota la comunitat a unir-se a aquesta jornada de reivindicació i celebració.

També us recomano un documental de Netflix: No estás sola: La lluita contra La Manada, un documental imprescindible sobre el coratge i la resiliència. Podeu veure més a No estás sola: La lluita contra La Manada

Latest Posts

spot_img

un xic de tot