Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

El Santa Caterina, primer hospital de comarques gironines en fer colecistectomies sense ingrés

L’Hospital Santa Caterina de Salt, primer hospital de comarques gironines en fer colecistectomies sense ingrés

L’Hospital Santa Caterina ha començat a posar en pràctica el protocol per a la implantació de la colecistectomia ambulatòria, de manera que es converteix en el primer centre de les comarques gironines en fer aquesta intervenció quirúrgica sense haver d’ingressar el pacient.

La colecistectomia és un procediment quirúrgic que consisteix en l’extracció de la vesícula biliar, coneguda popularment com la bufeta del fel. La intervenció, que utilitza la tècnica laparoscòpica, resol els símptomes típics del còlic biliar en el 95% dels pacients.

Cirurgia sense ingrés en benefici del pacient

La colecistectomia per cirurgia major ambulatòria (CMA) evita que el pacient quedi ingressat a l’hospital i es practica sempre i quan el pacient compleixi una sèrie requisits, com ara que tingui una edat inferior als 75 anys o que no tingui patologies associades, entre d’altres. Amb la CMA es minimitza el risc de complicacions associades a la cirurgia i s’aconsegueix, d’altra banda, una recuperació del pacient sense pràcticament alterar les condicions familiars i socials, i possibilitant una incorporació més ràpida a les seves activitats quotidianes i laborals. Per aconseguir-ho, s’utilitzen tècniques quirúrgiques molt poc invasives juntament amb tècniques anestèsiques que ocasionen els menors efectes secundaris. Així, l’estada a l’hospital és molt breu. Durant aquesta, el pacient és atès per professionals d’infermeria altament qualificats que li proporcionen les millors cures i atencions en el postoperatori. L’equip de professionals comparteix amb pacients i familiars tota la informació necessària, de manera que la convalescència en el seu domicili és segura i satisfactòria.

L’any 2018 es van fer a l’Hospital Santa Caterina un total de 250 colecistectomies. La previsió és aconseguir un índex de substitució de la cirurgia convencional per CMA per aquest procediment d’entre el 25 i el 30% en el primer any. Es calcula així que entre 62 i 75 pacients se’n podran beneficiar de la cirurgia major ambulatòria en aquesta primera fase d’implantació del nou protocol.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot