La XX Fira internacional del Cistell ocuparà els carrers del barri Vell de Salt aquest cap de setmana

Aquest any ha crescut el nombre de participants internacionals

Aquest any la Fira Internacional de Salt compleix vint anys. Aquesta proposta, totalment consolidada, s’ha inserit en la vida del barri vell de Salt que hi col·labora de forma entusiasta engalanant cases i carrers. Aquest any el país convidat és França, en homenatge a Guy Barbier, que va ser el primer expositor internacional que va venir a Salt i es podrà visitar una exposició que mostra el recorregut de la cistelleria francesa des de 1467 fins avui dia.

Durant la roda de presentació, Àlex Barceló, regidor de Dinamització Econòmica, ha destacat l’Important creixement en participants internacionals, no només francesos, que són la majoria, sinó d’Itàlia, Dinamarca, Polònia, Gran Bretanya, Portugal, Bèlgica i Alemanya. Entre tots, faran d’aquesta edició la més internacional de les viscudes fins ara.

Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha agraït el suport incondicional dels veïns del barri vell i ha convidat a gaudir durant tot el cap de setmana dels carrers engalanats, que converteixen la vila de Salt en la capital europea de la cistelleria durant dos dies.

Tona Torres ha manifestat, que des de l’Associació de Veïns del Barri Vell s’ha demanat, com cada any, que els veïns decorin els seus balcons i ha recomanat especialment als visitants els patis del Cal Mut i els del carrer Sant Dionís.

En aquests vint anys la Fira del Cistell s’ha fet gran en tots els aspectes: Ha crescut en nombre d’expositors i aconsegueix per primera vegada arribar als 68, es manté el nombre de participants en el 2n Concurs d’Aparadors i es repeteix la participació dels restaurants en el Plat de Tardor, així com en tallers de Tècniques diverses.

La fira ofereix demà divendres unes jornades tècniques sobre cistelleria, i dissabte i diumenge estaran oberts els patis de Cal Mut i del carrer Sant Dionís, també hi haurà cercaviles, actuacions musicals (Cor País Meu, Marieta Cistellera i concert de Jazz Swing amb The Swing Peaks Septet) , tallers de cistelleria per a famílies, i una trobada de corals a l’Església de Sant Cugat.

 

Programa de la fira

PROGRAMA_CISTELL_web_definitiu

 

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí