Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

La Campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès contra la Crisi Climàtica

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès posa el focus en la lluita contra la crisi climàtica

La iniciativa  es fa en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet i té per objectiu fer una gran plantada de 250 arbres a Salt

La campanya, que es du a terme fins el 5 de gener, inclou un innovador concurs de solucions als desafiaments de la crisi climàtica 

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès  “Temps per al planeta. Més temps a l’Espai, més arbres a la terra”, que es du a terme des d’aquest dimarts 3 de desembre i  fins el 5 de gener, se centra en la crisi climàtica i en la necessitat d’impulsar accions que redueixin els efectes que s’estan produint  en el medi ambient com a conseqüència de l’escalfament del planeta. 

La iniciativa es fa en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet, que pretén conscienciar nens i adults sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia climàtica global. L’organització treballa per plantar arbres i considera que aquesta és una acció pràctica i simbòlica en els esforços per reduir els efectes del canvi climàtic.  Per aquest motiu, l’objectiu de la campanya d’enguany de l’Espai Gironès és fer una gran plantada d’arbres a Salt.

En aquesta ocasió es compta amb dos padrins: l’escriptor i periodista Martí Gironell, i el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez.

Avui han presentat la campanya  l’alcalde de Salt, Jordi Viñas; el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà; el directorde la Fundació Plant-for-the-Planet, Jordi Juanós, il’escriptor i periodista Martí Gironell. També ha participat , mitjançant un vídeo enregistrat, el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez, i la CEO d’ Epic Kids Lab,  Raquel López, que també col·laboren en la campanya.

Un gran rellotge de sorra per sumar temps per al planeta

Un gran rellotge  de sorra, de més de quatre metres d’alçada, serà l’eix central de la campanya. Totes les persones que hi vulguin participar només hauran de dirigir-se al punt d’informació que s’ha habilitat a l’estand de la campanya on els donaran tota la informació; un cop allà, hauran de donar les seves dades.  Tots els participants podran col·locar boles de cel·lulosa pintades de color de sorra fins omplir el marcador del rellotge. Quantes més boles de cel·lulosa hi hagi més gran serà el donatiu per a la gran plantada d’arbres que es durà a terme la propera primavera a Salt . En concret, es plantaran 250 arbres a l’entorn de la zona de la bassa de la Massana, segons s’ha explicat avui durant la presentació de la campanya. L’acció s’emmarca en el projecte europeu Life  que té per objectiu recuperar els hàbits naturals de l’entorn del riu Ter. 

Concurs de solucions als desafiaments del canvi climàtic

La campanya inclou un innovador concurs de solucions als desafiaments del canvi climàtic adreçat a nois i noies d’entre 11 i 16 anys . Per participar-hi caldrà enviar la proposta abans del 9 de desembre al correu electrònic info@espaigirones.com. Les 50 persones que hagin impulsat les millors solucions podran assistir a l’Acadèmia Plant-for-the-Planet, una activitat que s’ha programat en el marc de la campanya per al 14 de desembre al Centre Comercial.  Aquell dia rebran formació i diplomes d’Ambaixadors per a la Justícia Climàtica per part de Plant-for-the-Planet a Girona i es plantaran arbres el pàrquing exterior de l’Espai Gironès. La proposta guanyadora rebrà una beca per desenvolupar el seu projecte ambiental a l’Epic Kids Lab, una escola de nens de 5 a 17 anys que compta amb un programa basat en l’emprenedoria.

L’Espai Petits, amb el medi ambient

Com a novetat,  aquest any, les activitats de la zona exclusiva per a infants, l’Espai Petits, estaran en consonància amb la filosofia de la campanya i també se centraran en la lluita contra el canvi climàtic. Així, del 6 al 8 de desembre ( de les 11:30 a les 14:30 i de les 17:30 a les 20h) se sembraran llavors; i el 27 de desembre (de 17:30 a 20h) , 28 i 29 de desembre ( de les 11:30 a les 14:30 i de les 17:30 a les 20h)  es plantaran desitjos al test nadalenc amb paper plantable. També hi haurà activitats de decoració nadalenca i targetes, de preparació de postres i de centelleig de bombolles, entre d’altres.

A més, el Tió aquest any  , a banda de caramels, cagarà llavors per plantar  (els dies 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22 i 23 de desembre,  de les 18h a les 20h) i el 24 de desembre (de les 11:30h a les 13:30h). Es podran portar cartes als carters reials del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener (de les 17:30h a les 20h); i els dies 31 de desembre i 5 de gener (de les 11:30h a les 14h). 

D’altra banda, el diumenge 8 de desembre a les 17h a l’entrada principal, es durà a terme l’ original espectacle Tubs del Món. I el diumenge 15 de desembre, hi haurà  actuacions a benefici de la Marató de TV3 amb la Xaranga Damm-er, a les 12h,  i amb el grup 6/4 pensa en Verd i viu en taronja a les 18h, a les 19h i a les 20h. 

I el dijous 2 de gener (de les 10h a les 14 i de les 16h a les 20h) s’ha programat una jornada de donació de sang al pàrquing exterior del Centre Comercial. 

El desenvolupament de la campanya es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web www.espaigirones.com i s’hi podrà participar amb l’etiqueta #espaifortheplanet 

Compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient

L’Espai Gironès fa temps que treballa a favor de la sostenibilitat i el medi ambient. Recentment el Centre Comercial ha obtingut el Certificat d’Eficiència Energètica Classe A per a edificis ja existents, atorgat per l’Institut Català d’Energia de la Generalitat, un fet que crea una gran satisfacció tenint en compte, a més, que es tracta d’un edifici construït el 2005 i, per tant, amb una normativa anterior al nou Codi Tècnic d’Edificació. 

Novena campanya solidària

Les anteriors campanyes que ha dut a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra l’Alzheimer; a recollir temps per ajudar a les persones que ho necessiten;  a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social; a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef. 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot