robotica aulas

L’Associació Azahara, amb el suport de la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salt, han posat en marxa el programa Salt Espai Digital de tallers de robòtica i programació

Fomentar la vocació científica i tecnològica entre els i les joves de Salt. Aquest és l’objectiu del projecte Salt Espai Digital que ofereix tallers de robòtica i programació TIC a tres centres
d’educació secundària de la vila. La iniciativa liderada per l’Associació Azahara, amb una àmplia experiència en innovació social, s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Salt.

La robòtica i l programació entren a les aules de Salt

Setmanalment més d’un centenar de joves de 14 a 16 anys de l’Institut Vallvera, l’Institut
Salvador Espriu i l’Institut Salvador Sunyer, es beneficien d’aquesta iniciativa. A més a més, els tallers també s’ofereixen a les famílies i a tota la comunitat educativa, incloent-hi professorat i educadors/es.

Els tallers de robòtica i programació s’imparteixen als centres en horari extraescolar fent ús
de programari lliure. Salt Espai Digital també incorpora la dimensió intercultural i de transformació social i, en aquesta línia, el paper de la dona i la ciència és present als tallers. Es
basen en la metodologia Learning by doing (aprendre fent) i estan dissenyats com activitats lúdiques i educatives.

Els seus impulsors destaquen que “el projecte vol trencar barreres, especialment entre les persones en situació de vulnerabilitat, i obrir-los la porta cap a la digitalització, oferint solucions i projectes que afavoreixin el desenvolupament d’habilitats tècniques bàsiques a l’hora d’accedir al mercat laboral”.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “el projecte Salt Espai Digital és una experiència exemplar que se suma i integra a les accions impulsades des de l’Ajuntament. L’Educació és per a nosaltres una prioritat i així continuarà sent amb l’objectiu de treballar per fer front a reptes com la igualtat d’oportunitats i trencar amb la bretxa digital”.

Salt Espai Digital ha aconseguit sumar a la iniciativa, a banda de l’equip tècnic que dirigeix els tallers, a una vintena de voluntaris, entre els quals es troben estudiants de la Universitat de Girona i la Universitat Oberta de Catalunya. El projecte també inclou la participació de persones voluntàries d’empreses tecnològiques gironines.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí