Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

L’Ajuntament trasllada propostes als veïns de la plaça Llibertat per reduir les molèsties nocturnes

Avui s’han reunit Ajuntament i veïns del barri centre

L’Ajuntament de Salt ha traslladat avui als veïns del sector centre les seves propostes per reduir les molèsties generades per l’us de la plaça Llibertat durant la nit i matinada. Les propostes van des de reduir-ne la il·luminació a partir d’una hora determinada, mantenir la vigilància policial amb un vehicle de servei, accions de mediació, o la reducció dels horaris d’alguns establiments propers.

La plaça Llibertat va ser modificada l’hivern passat, el que va suposar la creació de nous espais i l’eliminació d’obstacles arquitectònics que han incrementat la superfície útil de l’espai. Aquest fet ha convertit la plaça en un pol d’atracció de persones que hi prenen la fresca i ha propiciat que algunes nits del mes juliol hi hagin hagut més de deu trucades de queixa a la policia local. La vigilància policial ha fet que actualment les queixes s’hagin reduït a una o dues per nit, fet que coincideix amb la percepció dels veïns que també han notat una disminució de les molèsties.

A la plaça Llibertat S’hi reuneixen mares amb els seus fills, nens sols, joves -alguns aprofiten la disposició dels nous bancs per jugar a cartes- i persones que escolten música amb el mòbil o parlen per telèfon amb un to alt. Tot aquest conjunt de situacions causen un volum de soroll elevat que s’allarga a la matinada i pot destorbar el descans dels veïns.

Fins ara, la policia local fa cada dia diverses rondes per la plaça. A la primera ronda s’adverteix a les persones que han de deixar de fer soroll i posteriorment es sanciona a les persones que no acaten les instruccions. Sovint les rondes es reforcen amb la presencia de la unitat canina.

Aquest més d’agost ja s’ha denunciat a deu persones per incompliment de la Ordenança de convivència.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Salt ha traslladat als representants dels veïns del barri centre una sèrie de mesures per reduir les molèsties nocturnes a la plaça llibertat i facilitar el descans dels veïns.

En una reunió que s’ha fet aquest migdia s’han presentat una sèrie de propostes que es deriven de propostes policials sobre la situació que es viu a la plaça les nits d’estiu i van des de reduir-ne la il·luminació a partir d’una hora determinada, mantenir la vigilància policial amb un vehicle de servei, accions de mediació, i la reducció dels horaris d’alguns establiments propers.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot