Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat guardona el programa Nen@s en moviment

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat guardona el programa Nen@s en moviment, que impulsa l’ICS a Girona i l’IAS

El programa gironí, que ha rebut el Premi Estratègia NAOS, ha estat seleccionat entre 71 projectes presentats d’arreu de l’Estat

Demà tindrà lloc la II Jornada del Programa Nen@s en Moviment, durant la qual es presentaran els resultats obtinguts des que es va iniciar el projecte, el 2014

El programa Nen@s en moviment, que impulsa l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), ha estat guardonat amb el Premi Estratègia NAOS, en l’àmbit sanitari, pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en el marc dels XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017. L’estratègia de salut NAOS (nutrició, activitat física i prevenció de l’obesitat) té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l’obesitat mitjançant el foment d’una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física per reduir així substancialment les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

En aquesta convocatòria es van presentar un total de 71 projectes per a les diferents modalitats dels premis. Aquests van ser preavaluats per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), que en va triar 27 com a projectes finalistes. Dimecres passat, el Jurat dels Premis va seleccionar els set projectes guanyadors corresponents a les diferents modalitats, així com els accèssits que va considerar. El projecte “Intervenció en obesitat infantil a Girona, basat en el programa Nen@s en moviment” va ser el guanyador en l’àmbit sanitari.

El Programa Nen@s en Moviment també va ser guardonat el novembre de 2016  amb el Premi a l’Àmbit Sanitari (PAAS).

Presentació dels resultats dels primers quatre anys de programa

El programa Nen@s en moviment, que es va iniciar el 2014, té com a pilars fonamentals  l’alimentació, l’exercici físic i les emocions. Justament demà, dimecres 18 d’abril, un centenar de professionals participaran en la II Jornada de Nen@s en Moviment, que tindrà lloc a l’Auditori Josep Irla de Girona i que està organitzada per l’Institut Català de la Salut a Girona, l’Institut d’Assistència Sanitària i l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona. En aquesta Jornada es presentaran els resultats obtinguts durant els quatre primers anys del programa, que es va iniciar al CAP Figueres i al CAP Llagostera i que ara ja s’ha implantat als centres ICS i IAS de la Regió Sanitària de Girona.

Aquesta Jornada està dirigida a professionals sanitaris, però també a tècnics municipals de salut i esports i al sector educatiu, atès que una de les característiques del programa és que implica famílies, professors, monitors de lleure i professionals de la salut en l’abordatge de l’obesitat infantil.

Al llarg de les diferents sessions del programa,  es du a terme una teràpia en grup on infants i progenitors, paral·lelament, treballen en temes relacionats amb la salut ─com ara alimentació saludable, publicitat enganyosa, autocontrol, imatge corporal, comunicació, resolució de conflictes, drets personals, autoestima, relaxació i activitat física─ amb l’objectiu que puguin expressar les seves emocions en relació amb el tema del sobrepès, l’obesitat i les seves conseqüències. El programa dura onze setmanes, amb sessions setmanals d’una hora i mitja.

Entre les particularitats del Nen@s en Moviment hi ha  l’aproximació del projecte a l’espai natural de l’infant, al de la seva vida quotidiana, per tal de facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes. El programa té com a pilars fonamentals l’alimentació, l’exercici físic i les emocions.

[+] Consulteu el programa

Vídeo Nens en Moviment

 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot