Trueta i Santa Caterina recullen digitalment els registres de benestar fetal i el procés del treball de parts
Aquests processos queden integrats automàticament a la història clínica de les pacients
Els hospitals Dr. Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt) han posat en marxa un sistema de digitalització dels registres de benestar fetal que es fan a les pacients durant l’embaràs, així com dels paràmetres del treball de part.
Aquesta innovació permet incorporar els resultats dels registres a la història clínica informatitzada, de manera que es puguin consultar des de qualsevol punt pels professionals de ginecologia i obstetrícia dels dos hospitals. Les proves de benestar fetal es fan a la fase final de l’embaràs i controlen els batecs del fetus i les contraccions uterines. La major part es fan a l’Hospital Trueta, Santa Caterina, al Güell i al CAP Banyoles.
Si en alguna ocasió cal que aquestes proves siguin revisades per un professional de ginecologia, ara es pot fer en temps real des de qualsevol dels dos centres hospitalaris. Això estalvia desplaçaments a la pacient. Fins ara els resultats d’aquests registres s’obtenien en paper i s’havien d’escanejar per poder-los incorporar a la història de la pacient.
Partograma informàtic
Al mateix temps, els hospitals Trueta i Santa Caterina també han incorporat la digitalització del partograma —que recull els principals paràmetres del treball de part. Es tracta del monitoratge de la vigilància clínica que es fa durant el part i que controla aspectes com ara la freqüència cardíaca del nadó o la dilatació i les constants vitals de la mare. Aquesta informació es representa en gràfiques molt visuals, que ara també queden registrades automàticament a la història clínica.