Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Setmana de les Malalties Hepàtiques: Proves Gratuïtes als Hospitals Trueta i Santa Caterina

Detecció de Patologies Hepàtiques

Els hospitals Trueta i Santa Caterina participen en la Setmana de les Malalties Hepàtiques amb jornades de proves per detectar patologies del fetge. Aquestes inclouen cribratges per detectar els virus de l’hepatitis B i C, així com elastografies hepàtiques.

Programació de les Proves i Com Participar

Les proves es realitzaran el 16 de gener al Trueta i el 18 de gener al Santa Caterina, de 9:00 a 15:00 h. Per a participar, els interessats majors d’edat han de reservar cita prèviament a través dels llocs web www.icsgirona.cat i www.ias.cat, o mitjançant els enllaços als perfils de xarxes socials dels hospitals.

Els cribratges seran realitzats per professionals de medicina i d’infermeria dels Serveis de Digestologia. En cas de detectar alguna patologia, la persona serà derivada al servei de digestologia corresponent.

Educació i Conscienciació sobre la Salut Hepàtica

A més de les proves, s’aprofitarà l’ocasió per conscienciar sobre la importància de mantenir uns hàbits saludables per a la salut hepàtica. Aquesta tasca divulgativa inclou una xerrada a l’Institut de Sarrià de Ter, enfocada en els riscos del consum d’alcohol i l’impacte en el fetge i el sistema digestiu.

La Setmana de les Malalties Hepàtiques és una iniciativa de l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Fetge (AEEH) per fomentar una bona salut hepàtica, ressaltant la importància de la dieta, limitar el consum d’alcohol i realitzar exercici físic regularment.

Horari Cribratge d’Hepatitis Víriques i Elastografia Hepàtica

Latest Posts

spot_img

un xic de tot