Salut i Educació posen en marxa a partir de demà un cribratge a tots els centres educatius de Salt

L’acció començarà al Col·legi Vilagran i continuarà els propers dies a la resta de centres

Avui s’inicia una acció de cribratge als centres educatius de Salt, que començarà al Col·legi Vilagran i que continuarà els propers dies a la resta de centres de la població (escoles El Gegant del Rec, El Pla, La Farga, Les Arrels, Les Deveses, Mas Masó, Silvestre Santaló, Veïnat, Pia de Salt i Fedac, Col·legi Pompeu Fabra, instituts Salvador Espriu, Salvador Sunyer i Aimeric i Vallvera, centre d’educació especial La Massana, centre de formació d’adults Les Bernades i escoles bressol El Carrilet, El Lledoner, Petit Príncep i El Barrufet) i al personal d’aquests centres.

L’acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut i les direccions dels centres educatius. També hi participa l’Ajuntament de Salt. L’objectiu és poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles, perquè puguin dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió.

La recollida de mostres de l’alumnat és un frotis nasal, una tècnica poc invasiva respecte d’altres. En el cas de resultats positius, és trucarà a la família i es citarà a la persona per fer-se un test serològic i així determinar si la infecció és actual o passada. Els resultats de la  serologia s’obtenen al moment. La resta de resultats es poden consultar a La Meva Salut després d’un màxim de 48 hores.

Queden excloses de fer-se la prova totes les persones que en els últims 6 mesos s’hagin sotmès a una PCR i el resultat hagi estat positiu, així com les que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19. En aquest cas, cal contactar amb el CAP de referència, des d’on s’indicarà com actuar.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí