Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

President Aragonès: “L’escola és un espai que ha de ser per a tothom, és una victòria per a tothom”

Les obres de construcció de l’Escola Gegant del Rec de Salt tenen una inversió de 4.242.000 euros, que posen punt final a una llarga reivindicació de la comunitat educativa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, han inaugurat aquest matí el nou edifici de l’Escola El Gegant del Rec, de Salt.

En arribar a l’escola, Aragonès i Simó han fet un recorregut per les instal·lacions acompanyats directora del centre, per les 12 aules repartides en dues plantes on hi estudien 376 alumnes d’infantil i primària. El centre disposa d’espais com la biblioteca, l’aula d’informàtica, art i música, el gimnàs o la sala de professorat.

En la seva intervenció durant l’acte inaugural, el cap de l’Executiu ha expressat el reconeixement a l’esforç del consistori, del Departament d’Educació, l’equip directiu del centre, el professorat i totes les persones que han treballat per enllestir el nou centre educatiu, “gràcies a tothom que ha fet possible que la Vila de Salt pugui gaudir aquesta escola”. En aquest sentit, Aragonès ha incidit que es tracta d’un equipament preciós, “una de les escoles més boniques de Catalunya“. A més, ha instat a l’alumnat del centre a aprofitar i gaudir del centre, ja que “ el més important d’una escola, a part d’aquestes parets, d’aquests sostres preciosos, d’aquest espai, d’aquestes aules amb tanta llum, és el que s’hi fa a dins”.

Finalment, el president ha reivindicat l’educació pública de qualitat, afirmant que els tots alumnes “teniu dret a tenir una vida on us ho pugueu plantejar tot, on ningú us hagi de dir que no podeu, sinó que us donin les eines per poder-ho tot”, on l’escola “és un espai que ha de ser per tothom, és una victòria per tothom”.

La consellera Simó ha afirmat que “aquesta escola que hem inaugurat és la victòria d’una mirada cap a l’educació dignificadora, d’igualtat d’oportunitats. Que tots vosaltres, independentment d’on vingueu, d’on visqueu, de quina llengua parleu o del vostre color de pell, teniu dret a l’educació i a les mateixes igualtats d’oportunitats per ser veïns i venies d’aquest país”. Alhora, Simó ha citat a Salt com a “referent de les bones polítiques educatives i per tal que tot el país en pugui aprendre”.

També hi ha participat en la inauguració l’alcalde del municipi, Jordi Viñas i Xifra, la delegada del Govern de la Generalitat a la Girona, Laia Cañigueral i Olivé i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Adam Manyé. Abans d’iniciar l’acte, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Salt, on ha signat el llibre d’honor.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot