Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Treballs en benefici de la comunitat en el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Treballs en benefici de la comunitat per cuidar el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Cada dia utilitzen les instal·lacions del complex sanitari més de 1.000 persones

Amb l’objectiu de promoure un ús respectuós i adequat dels espais exteriors del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, alhora que fomentar el Parc com a espai lliure de fum i net, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha arribat a un acord de col·laboració amb el Departament de Justícia per incorporar temporalment a l’organització dues persones que realitzen tasques de vigilància, com a treball en benefici de la comunitat durant els caps de setmana. Al mateix temps, la institució ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Salt per a què els seus agents de salut facin passejades els dies feiners i en diferents horaris pel recinte, com a parc del municipi obert a la ciutadania, focalitzant la seva actuació a informar sobre la prohibició de fumar al recinte hospitalari i sensibilitzar les persones que circulen amb gossos pel parc, tal i com estan realitzant també a la resta del municipi de Salt.

l’objectiu de promoure un ús respectuós i adequat dels espais exteriors del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

Més de mil usuaris diaris

Cada dia utilitzen les instal•lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt més de 1.000 persones usuàries de l’Hospital Santa Caterina i dels diferents centres i serveis d’atenció a la salut i la investigació.
Les tasques encomanades a les persones que fan els treballs en benefici de la comunitat (TBC) estan principalment dirigides a informar sobre la prohibició de fumar en tot el recinte hospitalari, així com detectar i registrar els punts d’acumulació de burilles o els possibles comportaments incívics i informar, en aquest sentit, sobre els bons usos i costums, com ara evitar llençar papers, plàstics, llaunes… al terra, fer malbé els jardins del Parc o malmetre el mobiliari urbà. També han de tenir cura del bon ús dels aparcaments de vehicles o de vetllar perquè les bicicletes circulin pels carrils corresponents i a la velocitat adequada, per citar alguns exemples. Aquestes persones, que cooperen amb l’IAS de manera no retribuïda, treballen uniformades i identificades i han rebut la formació corresponent per realitzar la seva feina.

Reforma i recuperació de l’espai

La iniciativa dels TBC s’emmarca dins el procés de reforma i rehabilitació dels espais exteriors del Parc Hospitalari que ha finalitzat aquest any amb una inversió de 471.850,96 euros (IVA inclòs). L’objecte del projecte ha estat la millora de la mobilitat i l’accessibilitat dels usuaris i personal del Parc Hospitalari Martí i Julià, que s’ha anat incrementant d’acord a l’activitat de nous serveis. L’IAS ha volgut millorar la convivència de vianants i vehicles, prioritzant les persones i separant els seus recorreguts. S’han rehabilitat camins i se n’han fet de nous, ara més accessibles per a persones de mobilitat reduïda i discapacitat visual. La recuperació i rehabilitació dels espais s’han desenvolupat en harmonia amb l’arbrat i jardins existents. S’han plantat arbres nous i s’han talat els que estaven malalts. També s’ha fet una millora important de l’enllumenat i de la senyalització viària. El projecte clourà amb la senyalització direccional que permetrà als usuaris una millor orientació dins el recinte.

Més places d’aparcament i regulació de l’estada i circulació de vehicles

Amb l’estudi de necessitats s’han ampliat les places d’aparcament dins el parc i alhora s’ha procedit a una regulació de l’entrada i temps d’estada dels vehicles, en funció del tipus i necessitats dels usuaris. La instal•lació d’un control d’accés de vehicles automàtic, a través del reconeixement de matrícules i temps limitat d’aparcament dins el parc, facilita aquesta  regulació.

Què són els TBC?

Els treballs en benefici de la comunitat (TBC) són serveis que les persones, sota determinades condicions, poden realitzar com a alternativa al compliment de mesures penals tradicionals. Aquesta mesura consisteix a prestar, sense retribució, una activitat d’utilitat pública o d’interès social. Els TBC s’ofereixen com a alternativa que afavoreix la integració social de la persona, alhora que genera beneficis col•lectius. Mitjançant la prestació dels TBC existeix la voluntat de responsabilitzar la persona i de possibilitar que faci una acció útil per a la comunitat. Amb la realització d’aquest servei, la persona té l’oportunitat de reparar un dany causat, tot descobrint la utilitat dels serveis d’acció social.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot