Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

L’Ajuntament ha iniciat una campanya per evitar que s’alimenti els coloms urbans

S’han detectat 10 punts de la vila on es deixa menjar per aquestes aus

L’Ajuntament de Salt ha iniciat una campanya per evitar que s’alimenti els coloms urbans. Els informadors d’Hàbits Higiènics i de Salut han detectat fins ara deu punts de la vila on s’alimenta de forma habitual els coloms. Les zones on el problema és més greu son punts del carrer Llarg, Grup Sant Jaume, i als carrers Joan Miró i Joaquim Ruyra. Aquesta pràctica ha generat queixes per parts d’alguns veïns que en pateixen les conseqüències. Per donar a conèixer la problemàtica que es genera quan s’alimenten els coloms l’Ajuntament ha editat un fulletó que repartiran els informadors d’Hàbits Higiènics i de Salut i que també es podrà trobar a les oficines d’atenció a la ciutadania.

La pràctica d’alimentar els coloms és perjudicial per als propis animals, que modifiquen els instints que tenen com a aus lliures, i es tornen dependents dels humans. El fet d’alimentar-los te poc sentit, i encara menys, en una vila com Salt on disposen d’alimentació en abundància a les deveses, a pocs segons de vol del nucli urbà.

Per altra banda, si els coloms son alimentats artificialment es reprodueixen de forma exponencial i el control d’aquestes aus peridomèstiques es complica. La proliferació d’aquests ocells pot crear problemes de salubritat, corrosió a les estructures i materials,  males olors i brutícia, tant en espais particulars com en el mobiliari urbà i l’espai públic. A més les restes del menjar per als coloms atreuen rates i poden afavorir la proliferació d’aquests i d’altres animals indesitjables.

Malgrat que alimentar els coloms està prohibit i tipificat com a infracció per l’Ordenança Municipal, els informadors de Salut es limiten a informar els infractors del perjudici que suposa per als propis animals i els ciutadans el fet d’alimentar-los. Fins ara han rebut molt bona resposta per part de les persones que han estat advertides i que s’han compromès a abandonar aquest costum. En cas de reincidència, no es descartaria la imposició de sancions. Malgrat això encara queden diversos punts en els quals no s’ha pogut localitzar i identificar el responsable  d’aquesta pràctica. Per aquesta raó s’ha optat per fer arribar missatge a tota la ciutadania, i no només a les persones alimentadores.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot