Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

L’Ajuntament de Salt presenta als veïns la proposta de millora del carrer Llarg

La inversió prevista és de 25.000€ i s’aprofitarà per millorar l’asfalt.

L’Alcalde de Salt, Jordi Viñas i el regidor de territori Alex Barcelò varen presentar el passat dia 9 d’Octubre la proposta de millora del carrer llarg de Salt, entre els carrers Verdaguer i Tramuntana.

Es tracta d’una reivindicació història dels veïns del carrer que a títol personal i a través de l’Associació de veïns del Barri Vell havien manifestat la necessitat de millorar amb urgència la seguretat per als vianants. La situació actual de les voreres feia impossible circular-hi amb cotxets o cadira de rodes dificultant la mobilitat i posant en perill a nens i adults en un tram on era necessari estar pujant i baixant contínuament de la vorera.
La proposta presentada per l’Ajuntament, que va comptar amb el suport dels veïns, contempla l’eliminació de les 7 places d’aparcament d’aquest tram de carrer i la creació d’un espai de pas de 1,2m per cadira de rodes i cotxets protegit per pilones i jardineres que garanteixi la lliure mobilitat amb total seguretat. Aquesta actuació, que es complementarà amb una millora de l’estat de l’asfalt així com la col.locació de dues bandes reductores i la reducció de l’amplada del carril de circulació, accions que  s’espera que també redueixin la velocitat a la que circulen els vehicles, que actualment també suposa un problema. Les obres tenen previst un cost total de 25.000€ i s’han finançat gràcies als estalvis a les obres d’adequació de les escomeses de l’escola del Gegant de Rec i Salvador Sunyer.
Durant la reunió de presentació amb els veïns, es va destacar també la necessitat d’engegar un estudi de mobilitat de tot el barri vell per analitzar les possibles millores que limitin l’accés de vehicles que busquen alternatives per creuar el nostre municipi pels carrers petits i estrets del barri vell.
Les obres de millora es duran a terme abans de final d’any, i està previst inciar els estudis per fer millores al carrer Sant Dionís i al carrer Pau Casals, dins del mateix format d’actuacions: petites actuacions assumibles per les finances municipals i que intentin resoldre els principals problemes dels veïns i veïnes del municipi.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot