Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Alumnes de l’Institut Salvador Sunyer a la xerrada sobre l’Alzheimer a l’Espai Gironès

Una cinquantena d’alumnes a la xerrada sobre l’Alzheimer, en la campanya solidària de l’Espai Gironès

La campanya “Missatge a l’espai. Per unfutur que tothom recordi” es durà a terme fins el 5 de gener

Els visitants poden escriure missatges amb un record seu i el Centre Comercial els recollirà en un USB i els enviarà  a l’espai interestel·lar   

Una cinquantena d’alumnes i tres professors de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric de Salt, han assistit avui a la primera de les dues xerrades sobre l’Alzheimer i la investigació d’aquesta malaltia que s’han programat en el marc de la campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès “Missatge a l’espai. Per un futur que tothom recordi” que es portarà a terme fins el 5 de gener en col·laboració amb la Fundació Pasqual Maragall. La xerrada, centrada bàsicament en prevenció i sensibilització, s’ha dut a terme aquest matí als Odeón Multicines del Centre Comercial  i  anat a càrrec de Glòria Mas, neuropsicòloga de la Fundació. Els alumnes han expressat el que havien après i han deixat escrit un record: les seves experiències a l’Institut. També hi han assistit tres persones de la residència per a gent gran i centre de dia Santa Anna de Bescanó

“Missatge a l’espai. Per un futur que tothom recordi”

La segona xerrada s’ha previst per al 18 de desembre. A més, el 13 de desembre,  es durà a terme la projecció gratuïta de la pel·lícula “El diario de Noa” que també està relacionada amb l’Alzheimer.

L’Espai Gironès donarà 5 euros a la campanya per cada persona que hi assisteixi.

Projecció benèfica de “Bicicleta, cullera, poma”

Una de les activitats destacades de la campanya solidària de Nadal d’enguany serà la projecció benèfica, el 20 de desembre a les 19:30h als Odeón Multicines de l’Espai Gironès,  de la pel·lícula “Bicicleta, cullera, poma”. A l’acte es comptarà amb la presència del seu director Carles Bosch (nominat als Oscars per Balseros) i Cristina Maragall, filla de Pasqual Maragall i protagonista de la pel·lícula. Els participants podran fer donatius de forma voluntària i tot el que es recapti anirà a la Fundació Pasqual Maragall. Les inscripcions per assistir a la projecció es poden fer a: www.projeccioespaigironesfpm.org

Missatgesamb el record més preuat

Des del passat 1 de desembre hi ha instal·lat al Centre Comercial un a l’estand amb una pantalla perquè els visitants puguin escriure un missatge amb  el record que no voldrien oblidar mai. Per cada missatge l’Espai Gironès dona 5 euros a la Fundació Pasqual Maragall. L’objectiu és arribar als 2.000 missatges i als 10.000 euros de donació que es destinaran a l’entitat. La campanya solidària està anant a molt bon ritme amb una gran participació i tot fa pensar que s’aconseguirà arribar a l’objectiu proposat.

 A més, l’Espai Gironès ha volgut anar més enllà i en el marc de la campanya solidària es durà a terme una iniciativa molt  innovadora que consistirà en recollir en un USB tots els missatges que hagin escrit els participants i enviar-los a l’espai interestel.lar per mitjà d’una empresa especialitzada. I d’aquí a de deu anys el Centre enviarà un e-mail a cada  participant amb el record  que hagin deixat escrit. És la primera acció d’aquestes característiques que es porta a terme en un centre comercial i la intenció és assegurar que aquests records perdurin en el temps en una acció simbòlica que s’emmarca en la lluita contra l’Alzheimer.

La iniciativa compta amb dos padrins: el músic Pep Poblet i l’actor, director i autor teatral Martí Peraferrer.

El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web www.espaigirones.com i s’hi pot participar amb l’etiqueta #vullrecordar  explicant el moment que es voldria recordar en un futur. El Centre Comercial sorteja cada setmana entre tots els participants una pel·lícula en DVD relacionada amb l’Alzheimer.

Durant la campanyade Nadal també hi ha el tradicional Tió fins el 23 de desembre ( de les17:30h a les 19:30h) i el 24 de desembre ( de les 11:30h a les 13:30h). Espodran portar cartes als carters reials del 27 al 29 de desembre i del 2 al 4de gener (de les 17:30h a les 20h); i els dies 31 de desembre i 5 de gener ( deles 11:30h a les 14h). A més de les activitats a la zona exclusiva per ainfants ,el Kids Club, de dijous a dissabte i els diumenges en que el CentreComercial està obert ( de les 17:30h a les 20h); els dissabtes també de les11:30h a les 14:30h ; i els dies 24 i 31 de desembre de les 11.30h a les14:30h.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot