Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
[vc_images_carousel images=”15691,15690,15689,15687,15688″ img_size=”medium” title=”Cartells de la Fira del Cistell de Salt”]

La

Fira Internacional del Cistell de Salt és la Fira més veterana de Salt. Es la Fira Artesanal per excel·lència de Salt. És una Fira  especialitzada plena de parades amb artesans cistellers d’arreu d’Europa i el Món. Aquesta Fira es celebra cada any durant el primer cap de setmana d’octubre i vol promoure d’una manera compartida la recerca de les arrels culturals del món de la cistelleria.

Una Mica d’història de la Fira Del Cistell

L’any 1997, l’Ajuntament de Salt i l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres de Catalunya van posar en marxa una iniciativa que ha convertit el municipi en un espai de trobada per a la recuperació, coneixement i difusió de l’art cisteller.

Des de llavors, cada primer cap de setmana d’octubre es reuneixen a Salt artesans procedents de diferents llocs dels Països Catalans, de la resta de l’Estat i, en els darrers anys, cistellers procedents d’altres països europeus com Alemanya, França, Irlanda o el Regne Unit i, fins i tot, sud-americans, com Colòmbia en l’edició de 2012.

La Fira Internacional del Cistell de Salt ha significat un esdeveniment que va més enllà dels valors artesanals i culturals. Darrera la Fira batega una dimensió comunitària que sense cap mena de dubte s’ha convertit en un dels elements que millor expliquen el seu arrelament i la seva celebració.

Durant la fira molts veïns de Salt (sobretot en el barri vell) s’uneixen a la celebració engalanant balcons, patis i carrers amb elements que evoquen els materials vinculats a l’ofici de la cistelleria i viuen la Fira com una festa de caràcter social i comunitari.

Durant la Fira del Cistell de Salt, tanquen alguns carres de la zona per poder passejar i gaudir dels balcons engalanats.

[vc_text_separator title=”Fires i Festes”]