Dimarts, maig 21, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Joan-Lluís Lluís guanya el premi El Setè Cel 2022

Joan-Lluís Lluís guanya el premi El Setè Cel 2022 amb la novel·la Junil a les terres dels bàrbars

L’acte de lliurament del guardó es durà a terme el 18 de novembre, a les 19.00 hores, a la biblioteca Iu Bohigas de Salt

Joan-Lluís Lluís amb la seva novel·la Junil a les terres dels bàrbars (Club Editor) és el guanyador del premi Setè Cel 2022. El guardó es lliurarà el divendres 18 de novembre, a les 19.00 hores, a la biblioteca Iu Bohigas de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. Les altres dues obres finalistes eren Terres Mortes de Núria Bendicho i Sola de Carlota Gurt.

La novel·la guanyadora és un relat d’aventures situat a l’Imperi Romà i tal com la defineixla regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras, “és una obra d’una gran qualitat literària, emocional i enriquidora que tracta la història d’un viatge iniciàtic d’un grup de persones que busquen refugi en l’escriptura, la poesia i la lectura”.

 Per la seva banda, el guanyador del Setè Cel 2022 Joan Lluís-Lluís explica que “la llista de guanyadors del premi Setè Cel comença a ser prou llarga però, sobretot, és molt densa. Quan veig l’acumulació de talent que hi ha convergit, em sento molt agraït que Junil formi part d’aquesta llista”.

Nascut a Perpinyà l’any 1965, Joan-Lluís Lluís és un novel·lista, poeta, traductor, assagista i columnista català que ha rebut diversos premis literaris com el Sant Jordi per Jo sóc aquell que va matar Franco. La seva obra Junil a les terres dels bàrbars també ha estat guardonada en diverses ocasions amb, per exemple, el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any.

El jurat del Setè Cel està format per Vicenç Villatoro i en són vocals Guillem Terribas, Miquel Berga, Albert Rossich i Margarida Casacuberta, així com l’alcalde de Salt, Jordi Viñas i la regidora de Cultura, Núria Heras. El club de lectura de Salt i dos més en actiu a les comarques gironines també van  participar en la deliberació de la novel·la guanyadora, concretament els de Santa Coloma de Farners i el de Sant Feliu de Guíxols.

Els premis literaris El Setè Cel van néixer el 2007 amb l’objectiu de fomentar la lectura i la creació literària de la mà de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Salt i compten amb el suport del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.
Porten el nom en reconeixement i homenatge a la llibreria més emblemàtica de la vila que va tancar les portes l’any 1997. La dotació del premi és de 3.000 €.

Cal destacar que, a partir de l’edició del proper any 2023, s’incorporaran al jurat del Setè Cel representants de biblioteques públiques que són conductors de clubs de lectura, sota el nom de Llibres i Companyia. L’objectiu és el de fomentar la participació i l’intercanvi cultural i literari.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot