Dilluns, abril 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Jordi Viñas visita l’Aula Inclusiva de l’Escola El Carrilet

5 nens  ja gaudeixen del servei en el primer any de funcionament

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), ha visitat aquest matí l’escola bressol municipal El Carrilet de Salt, que va iniciar el passat dia 4 de Setembre el curs 2017-18 i que per primera vegada a les comarques gironines disposarà d’una aula inclusiva adreçada a infants de zero a tres anys que requereixin atencions especials, fruit de l’acord a tres bandes entre el Consorci de Benestar Social Salt-Gironès del Consell Comarcal, la Fundació Montilivi de la Fundació Ramon Noguera i l’Ajuntament de Salt. Un projecte que des de les institucions que l’han promogut havia estat llargament reivindicat i que finalment ha vist la llum a Salt, un projecte d’un gran valor social i educatiu.

El curs s’ha iniciat amb 5 alumnes (el màxim previst inicialment) que malgrat les seves elevades discapacitats veuen com , gran part de les 4 hores que estàn al centre poden compartir amb la resta d’infants de l’escola bressol ensenyaments, model educatiu, aules . . .  essent aquest un dels valors que mes destaquen els docents del centre i que pretén sobretot aconseguir un model educatiu inclusiu per a aquests infants per tal de poder millorar la seva qualitat de vida i alhora sensibilitzar l’entorn. Per fer-ho possible s’ha reforçat el professorat de l’escola bressol amb un tècnic d’educació infantil, un psicòleg infantil , un fisioterapeuta i suport tècnic tant del CDIAP com de la Fundació Ramón Noguera.

El projecte permetrà que els infants disposin d’atenció terapèutica, específica i individualitzada, que doni resposta a les necessitats de l’edat. A més, també s’oferirà atenció, orientació, suport i assessorament a les famílies. La voluntat és potenciar el desenvolupament dels infants i millorar el seu benestar físic i emocional, tot fomentant la seva autonomia i contribuint a la normalització i conciliació de la vida de les famílies.

Durant la visita l’Alcade Jordi Viñas ha valorat molt positivament que Salt sigui el primer municipi de les comarques gironines que acull un centre d’aquestes característiques i ha traslladat a l’equip docent l’agraïment per l’esforç i la predisposició que d’es del primer moment han mostrat i que han fet possible que avui, tinguem un projecte educatiu i social pioner a les nostres comarques, tant necessari al nostre territori.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot