Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Prop de 400 infants participen al programa d’extraescolars “Juguem

Prop de 400 infants participen al programa d’extraescolars “Juguem? després de l’Escola”

Arriba a infants de primària i secundària

Prop de quatre-cents infants s’han apuntat aquest curs al programa d’extraescolars “Juguem?” després de l’Escola”esgotant la totalitat de les places disponibles, mostra del gran èxit que el projecte té al municipi. Aquest programa busca que tots els infants de Salt tinguin la possibilitat de participar en activitats extraescolars i d’entrar en contacte amb la vida cultural i associativa de la vila.
Juguem? després de l’escola” és un dels quatre eixos principals del gran projecte d’acció  per la convivència Juguem?, que es va iniciar l’any 2012 i que va dirigit a infants i joves del municipi de Salt els tres eixos restants son el“Juguem? als patis i places”, el “Juguem? Participa del lleure educatiu” i el “Juguem? Segurs a Salt”.
En el “Juguem?després de l’escola” s’ofereixen a nens i joves del municipi activitats extraescolars subvencionades, que porten a terme entitats del municipi, amb l’objectiu de que nens i joves s’incorporin a activitats normalitzades fora de l’horari escolar (independentment del nivell socioeconòmic familiar), i que coneguin i es puguin vincular més endavant a entitats de Salt, evitant que el seu espai principal d’oci sigui el carrer.
Juguem? després de l’escola” ofereix a infants de primària i secundària, activitats que van des del teatre, a plàstica o circ, passant per diverses disciplines esportives. Aquest projecte és finançat per l’Àrea d’Integració i convivència de l’Ajuntament i la Diputació de Girona, i es fa en espais municipals i d’altres de cedits per les escoles.
A més del programa d’extraescolars, el projecte Juguem? organitza activitats dins el “Juguem? Als patis i places”. l’Espai Som Salt (antic Tramuntana), l’Escola la Farga, la Pl. Catalunya i la Pl. Mercat acullen les activitats que proposen als nens i nenes tant tallers com jocs esportius, sempre al voltant d’un eix temàtic que aquest octubre és el teatre.
Dins de l’acció, “Juguem? als patis i places”, s’ofereixen activitats de lleure educatiu al medi obert per infants i joves de diferents barris de Salt, dinamitzant els diferents espais amb monitors i personal de pràctiques de curs de monitors de lleure.
Juguem? Participa del lleure educatiu” també ofereix la possibilitat als joves de formar-se com a pre monitors i monitors de lleure i d’aquesta manera un cop formats col·laborar en el programa. Preocupats per la seguretat dels infants “Juguem? segurs a Salt” és una altra de les facetes de juguem. En aquest cas es treballa en l’establiment d’itineraris segurs per anar a l’escola i per sensibilitzar a infants i famílies dels perills de l’espai públic.​

Latest Posts

spot_img

un xic de tot